Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Nádivka má spoustu různých obměn. Většina z nás zná tu velikonoční, s mladými kopřivami a uzeným masem. Vyzkoušejte však její obměnu, plnou krup, bylinek, hub a uzeným masem. Její chuť vás příjemně potěší.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,04 g |
Tuky | 58,04 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,18 g |
Sůl | 7,26 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Konzistence hmoty před pečením by měla být jako na Velikonoční nádivku, kterou jistě všichni znáte.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2013 07:38
6. 2. 2013 23:31
6. 2. 2013 19:34
6. 2. 2013 18:59
Jen na okraj (nechci být za chytrolína), ale kdysi jsem sbírala zkušenosti v hospodské kuchyni a dostala radu, že kroupy se vaří v nesolené vodě. Zkusila jsem obojí, ve slané se vaří asi tak 5x déle. Totéž platí i u rýže natural, to je už vlastní postřeh.
6. 2. 2013 18:49
6. 2. 2013 13:58
6. 2. 2013 13:46
6. 2. 2013 13:41
6. 2. 2013 13:24
6. 2. 2013 13:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 8 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 8 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 11 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 11 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
5 častých chyb při přípravě velikonoční nádivky: Jak na to, aby nádivka byla dokonalá
Ječné kroupy jsou neprávem opomíjenou surovinou. Pochutnejte si na nich v podobě karbanátků, sladké kaše i pomazánky
Na povrchu křupavý a uvnitř jemně krémový. Takový bude staročeský houbový kuba se správně uvařenými kroupami
Další recepty
Tématické fráze: kroupy recepty hubník s kroupami housková nádivka velikonoční nádivka s houbami recepty z krup kroupy s uzeným nádivky z pečiva recepty kroupova nadivka nádivka bez pečiva velikonočni nádivka s uzeným velikonoční nádivka s játry nádivka z celozrnného pečiva.cz celozrnná nádivka velikonoční nádivka s houbama velikonoční nádivka bez pečiva kroupy v receptech recept na kroupy s houbami hubník z krup velikonocni .pohanky nádivka recept pečivo z krup
Suroviny: vejce, maso uzené, houby mražené, kroupy, česnek, popenec, vývar uzený, sůl, pepř mletý, sádlo
Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgwm
10 názorů