Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova, taková by měla být perfektní nádivka. Máslová, s vůní uzeného masa a spoustou zelených listů. Tradičně se peče na Velikonoce, je vlastně jakýmsi přechodem mezi půstem a hodováním.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

16. 2. 2008 14:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie839 kJ / 201 kcal
Bílkoviny14,53 g
Tuky2,93 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy27,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mimosa mimosa

12. 4. 2022 20:01

V surovinách je uzené maso a v popisu toto: Vepřové a maso spolu uvaříme. ,kolik vepřového?Stejný podíl ,co uzeného?

Pavel

14. 4. 2017 10:05

Není na tom obrázku nějak nízká???

Hadolka

26. 3. 2017 06:13

Moje babička a i já to tak dělám, davala kolik bylo vajec, tolik rohlíků. Kromě uzeného, vepřového, kopřiv, přidávám trochu muškátového květu.

Dlesková Ludmla

23. 3. 2016 19:24

Všechno co jsem četla o velikonoční nádivce je úsměvné ta se dělá uplně jinak mimochodem také se tam dávají kvasnice ale mlíko?Jsem dříve narozená.

blanka

16. 3. 2016 15:36

HankaPu:Prosím prosím, chystám se upéct nádivku pro maminku a zrovna by se mi hodilo upéci jí ve formě na srnčí hřbet. Můžete mi podat informaci z kolika rohlíků a vajec jste to pekla? Děkuji

Karolína

28. 1. 2016 21:50

Souhlas, jde o léčivku popenec. Jde používat i další bylinky - kopřivy i hluchavky, bršlice kozí noha, výhonky chmele otáčivého, rozrazil lékařský, mladé lístky jahodníku a další. Píšu o tom v babiččiných receptech na nádivku:

http://makova-panenka.cz/recepty/nadivky-ke-kureti... :-)

bara

5. 4. 2015 10:15

tehle recept je skvelej obzvlašt na velikonoce:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

petra

20. 4. 2014 17:50

bylo to dobre:-p:-):-p;-):yes:aq:-))

1974andrea 1974andrea

17. 4. 2014 19:52

Nejprve musím napsat, že do nádivky dáváme kondrhel ( popenec ) http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD, nikoliv kontryhel, což je úplně něco jiného a v nádivce by opravdu dobrý nebyl. Dělávám ještě s vepřovým masem, nejen s uzeným;-) Přidávám fotky.

mirda

9. 10. 2012 16:09

vybusna:mne roste na chalupe na zahrade jde vnadivce vynikajici

vybusna:

Míša

7. 4. 2012 16:03

Tuto nádivku můžu všem doporučit je fakt výborná:-p:-p:-p

:D

7. 4. 2012 11:47

Mnam

Mirka

7. 4. 2012 09:14

Také si myslím, že popenec a kontryhel jsou 2 odlišné bylinky. Plody kontryhelu jsou kulaté zelené placičky o průměru cca 1/2 cm, uprostřed s prohlubní. Jako děti jsme tyto "chlebíčky" mlsali (nebo mlsaly?), podobně jako šťovík na žízeň.www.toprecepty.cz

Dagmar

6. 4. 2012 09:11

lehka:

lehka:top recepty.cz kontryhel kvete zeleně a je to bylinka na ženské problémy a popenec kvete fialově a je to bylinka na močové cesty.

Drahu

2. 4. 2012 18:45

Budu dělat letos podle Vás nádivku.Je nádherná a asi i chutná,proč nezkusit něco nového ne?:yes:;-):-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka jako od babičky maminciny recepty velikonocni beranek nádivka ke kuřeti kondrhel velikonoční hlavička s uzeným masem velikonoční hlavička z uzeného masa velikonocninadivka vel.nadivka nádivka z uzeným masem nadivka k masu nádivka s uzeným masem nádivka bez masa velikonoční sekaná s uzeným masem babiččina nádivka ke kuřeti nádivka z uzeného masa nádivka do masa velikoční recepty velikonoční hlavička s uzeným kopřivová nádivka bez masa masová nádivka

Suroviny: rohlík, rohlík, sůl, petrželka, kopřivy, sádlo, maso uzené, maso vepřové

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R