Velikonoční nádivka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Jiné maso 34 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

starší rohlíky
vejce
sůl
petrželka
mladé kopřivy
kontryhel
sádlo na vymazání pekáčku
25 g uzeného masa (na 1 rohlík)
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové a uzené maso spolu uvaříme. Vyjmeme a po vychladnutí jemně nasekáme.

  2. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem z masa a necháme vsáknout.

  3. Potom utřeme žloutky se solí, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, mladé kopřivy a kontryhel a spojíme se změklými rohlíky.

  4. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Dáme péci a podáváme s hlávkovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční nádivka

  • Dlesková Ludmla Dlesková Ludmla(neregistrovaná)

    Všechno co jsem četla o velikonoční nádivce je úsměvné ta se dělá uplně jinak mimochodem také se tam dávají kvasnice ale mlíko?Jsem dříve narozená.

    Odpovědět

  • blanka blanka(neregistrovaná)

    HankaPu:Prosím prosím, chystám se upéct nádivku pro maminku a zrovna by se mi hodilo upéci jí ve formě na srnčí hřbet. Můžete mi podat informaci z kolika rohlíků a vajec jste to pekla? Děkuji

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Souhlas, jde o léčivku popenec. Jde používat i další bylinky - kopřivy i hluchavky, bršlice kozí noha, výhonky chmele otáčivého, rozrazil lékařský, mladé lístky jahodníku a další. Píšu o tom v babiččiných receptech na nádivku:

    http://makova-panenka.cz/recepty/nadivky-ke-kureti... :-)

    Odpovědět

  • bara bara(neregistrovaná)

    tehle recept je skvelej obzvlašt na velikonoce:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    bylo to dobre:-p:-):-p;-):yes:aq:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nejprve musím napsat, že do nádivky dáváme kondrhel ( popenec ) http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD, nikoliv kontryhel, což je úplně něco jiného a v nádivce by opravdu dobrý nebyl. Dělávám ještě s vepřovým masem, nejen s uzeným;-) Přidávám fotky.

    Odpovědět

  • mirda mirda(neregistrovaná)

    vybusna:mne roste na chalupe na zahrade jde vnadivce vynikajici

    vybusna:

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Tuto nádivku můžu všem doporučit je fakt výborná:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • :D :D(neregistrovaný)

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Také si myslím, že popenec a kontryhel jsou 2 odlišné bylinky. Plody kontryhelu jsou kulaté zelené placičky o průměru cca 1/2 cm, uprostřed s prohlubní. Jako děti jsme tyto "chlebíčky" mlsali (nebo mlsaly?), podobně jako šťovík na žízeň.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar(neregistrovaný)

    lehka:

    lehka:top recepty.cz kontryhel kvete zeleně a je to bylinka na ženské problémy a popenec kvete fialově a je to bylinka na močové cesty.

    Odpovědět

  • Drahu Drahu

    Budu dělat letos podle Vás nádivku.Je nádherná a asi i chutná,proč nezkusit něco nového ne?:yes:;-):-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Do nádivky se může dát ledacos, přijde mi nesmyslné psát že se tam něco nedává (viz. některé komentáře). Běžně zalévám housku mlékem, ale vývarem to bude určitě taky dobré. Dneska jsem zapoměla z bílků ušlehat sníh, ale i tak byla nádivka dobrá a místo kuřecích jater nebo uzeného masa tam byly kuřecí srdíčka, místo zelených bylinek- listový mražený špenát.:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ač nerada,ale musím mám připomínky k receptu.:-//Za prvé recept je v kategorii bezmasá jídla,což není pravda.A za druhé v surovinách chybí vepřové maso a v postupu se o něm mluví.Prosím o opravu a doplnění u receptu.Díky.;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo