

Krupicové noky
Postup přípravy receptu
V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk, a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku.
Pak do prochladlého vmícháme postupně vejce a mícháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Z něj vykrajujeme noky, zavařujeme je do vařící vody a po 6 minutách vybíráme. Okapané podáváme nejen k masu, ale třeba i k dušené zelenině.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krupicové noky
-
-
Plus do nich patří špetka muškátového oříšku. A místo tuku se v mléce rozpustí máslo.
-
Tak, dnes uděláno a tak aspoň snad částečně bych mohla odpovědět Aní, no, řekla bych, že to jsou 3 větší porce-viz foto. A já dávám bodíček, mńam, mńam!
-
Aní, to sa nedá presne napísať, to závisí od toho, kto je aký jedák
-
ke gramáži by ste mohli připsat na kolik je to porcí