Vynikající kapr
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 681 kJ / 1 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,92 g |
Tuky | 3,30 g |
Vláknina | 56,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 274,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to nejchutnější kapr, který jsem kdy jedla.
V létě úžasný, stejným způsobem, jen na grilu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 3. 2013 06:13
rebeka:Moc děkuji Naděnko
12. 3. 2013 17:42
krásně upravený kapřík
11. 3. 2013 11:55
Alexiss:
Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.
Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.
10. 3. 2013 21:55
Petr Z.: Kapra bráním, ale jsem zvědavá- mám dotaz: proč je prodej kapra ve Španělsku zakázán a jak to přesně funguje? Tady bych zakázala jiné "potraviny", např. také pangase.
10. 3. 2013 21:14
Jenda Lánský:
Magor je ten, kdo to napsal!
Magor je ten, kdo to napsal!
10. 3. 2013 17:32
Petr Z.:no No comment, vážně magor zůstane jen magorem
10. 3. 2013 17:05
PaprsekAdriana:
To VáS ctí!
To VáS ctí!
10. 3. 2013 16:23
Petr Z.: Ale jestli to mám maličko přirovnat,abych to pochopila, když jsem měla obědvat v Africe chobotnice,kalamáry a sépie, málem jsem omdlela.A když jsem k večeři měla sníst ve Francii ústřici, ke který, když jsem přičichla, málem jsem zkolabovala ,no a byl se mnou amen a nikdo by do mě tyto zapáchající potvory už pozřít vidět nemohl. Myslím,že je to o kultuře a já hold vyrostla na našich rybičkách a na ně nenechám dopustit.
10. 3. 2013 16:04
Petr Z.:Nemám žádné špatné zkušenosti s nějakým zápachem kapra.Asi jsem měla vždy štěstí na říční kapříky, mám známé rybáře a sama ráda chytám. Když mi dá někdo vybrat na talíři kapra,či pstruha, poprosím od každého polovic.Já miluji všechny ryby, které jsou dobře připravené. A jestli je kapr ve Španělsku zakázaný? To nic, jsou jen rozmazlený mořskými rybami a tak jim sladkovodní ryba prostě nejede.Já jsem kapra jedla pouze v naší zemi, nikdy ho vlastně nekupuji, mám ho od rybářů a znám pak tedy vážně jen kvalitu.
10. 3. 2013 14:29
Posílám 3. bod a za kapra se přimlouvám
10. 3. 2013 11:12
PaprsekAdriana:
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)
10. 3. 2013 11:06
karel:
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.
10. 3. 2013 08:14
Petr Z.:Prosím? Kapr nemůže být nikdy vynikající? Tak to je obrovský omyl!Petře, pokud je kapr čerstvý a opravdu dobře,kuchyňsky zpracovaný, pak ani nepoznáš, že je to kapr. Můj přítel nikdy ryby žádné nejedl,měl k nim odpor od dětství, nyní jen s chutí mlaská a kroutí hlavou,že to není možný,že jí ryby, natož v tomto případě kapra. Ale chápu to, jednou jsem na návštěvě svých známých v tichosti pozřela nabídnutý kousek masíčka z kapra,sice hezky okem lahodící,ale chuť mě donutila k jediné myšlence- Opravdu takhle néééééé! Já ryby miluji a to úplně všechny.Pokud máš zkušenosti se zapáchajícím kaprem na talíři,pak to nikdy neříkej nahlas, je to ostuda, toho kdo Ti jí podal!
9. 3. 2013 22:50
A jeje tady se zas nekdo chytrej ozval....kapr je vyborny...a urcite nebude zapachat, kdyz je cerstvy a pres noc nalozeny v mlece....
9. 3. 2013 22:24
Petr Z.: zřejmě vás váš rybář nemá rád a pokaždé vám dává bahňáka
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 22 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 8 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 10 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kapr recept kapr recepty recept na kapra jak naložit kapra recept kapr recepty z kapra recepty na kapra leklý kapr jak upéct kapra priprava kapra jak naložit kapra před smažením top recepty kapr recepty kapr může se jíst leklý kapr jak naložit kapra na gril recepty na přípravu kapra jak udělat kapra nejchutnější způsob jak udělat kapra jak dobře upéct kapra dá se jíst leklý kapr
Suroviny: kapr, citron, česnek, sůl, koření chilli, kmín drcený, paprika sušená sladká, olej, brambory, zelenina
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
18 názorů