Bramboráčky podle Aly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Servírujeme:
Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2016 15:06
Jitkas: Výpek z masa není v receptu ani jako alternativa, to už je dobrý nápad neregi Petry. Znovu opakuji - bez dodatečného vysvětlení v poznámce byl recept nejasný a původní otázka jen reagovala na suroviny (cibule, 20 dkg mouky a litr vývaru nebo masoxu) a absenci popisu, jak se tato "omáčka" v receptu používá.
13. 4. 2016 12:49
Polit syrove zeli omackou z osmazene cibule, litru vody a Masoxu je jedna vec, pouzit na omacku vypek z masa, je druha. Ovsem ani takto si zeli, syrove, jen nastrouhane a nedochucene, nedovedu predstavit.
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
13. 4. 2016 09:20
Ala_Mal: byla to otázka jako každá jiná....pokud nám chceš diktovat, jakým způsobem se k tobě máme všichni vyjadřovat, doporuučji ti to sepsat a vyvěsit do profilu
13. 4. 2016 09:14
casino: Nesouhlasím ... jen jsem přidala poznámku ;)
13. 4. 2016 09:04
hosta: Myslím, že teď už je všechno všem jasné.....A ten váš původní koment byl opravdu rýpání.
13. 4. 2016 08:35
Ala_Mal: "... že popis byl OK vč. fotodokumentace. "
Prdlačky, švagrová..., recept byl původně napsaný na dvě věci
A co se fotodokumentace týče: rcp má být srozumitelný i bez obrázků
Prdlačky, švagrová..., recept byl původně napsaný na dvě věci
A co se fotodokumentace týče: rcp má být srozumitelný i bez obrázků
12. 4. 2016 23:10
hosta: A protože není běžná ... a je to výborné .. je tento recept zde, proto jsem jej zveřejnila ;) Pokud vadí, asi jdeme o dům dál a neřešíme... nám to chutná a extrémně moc
12. 4. 2016 23:09
cathleen: Nepožádala, hned kritizovala. Kdyby požádala, myslím, že by bylo vše v naprostém pořádku tak, jako jsem jednala s adminkou Terezkou o úpravě zadávání surovin
12. 4. 2016 23:08
Petra: Děkuji, pro mne bylo překvapením, že zde musím vysvětlovat věci, které vysvětluji malým dětem např. při tom, když se učí zavazovat tkaničky ... i přes to, že popis byl OK vč. fotodokumentace.
12. 4. 2016 18:51
hosta: Souhlasim, pochopila bych jako prilohu ochuceny zelny salat, ci to maso s UHO, ale polevat neochucene cerstve zeli zajiskovanym masoxem (vyvarem) fakt neni bezne. Ale tak proti chuti zadny disputat, jen se pak autorka nesmi divit dotazum "kam s tim". A samozrejme chapu, ze ma k jidlu citovy vztah... zvlast, je-li od maminky.
12. 4. 2016 18:26
Petra: To, že se syrové zelí polévá takto uvařenou omáčkou není běžná úprava bramboráků a bez vysvětlení, doplněného do poznámky, jsem nebyla myslím sama, komu recept nebyl jasný.
12. 4. 2016 12:31
Ala_Mal: jako moderátorka má hosta právo požádat o úpravu receptu, pokud podle jejího soudu není pro všechny ostatní zcela srozumitelný.
12. 4. 2016 11:11
Já jsem teda pochopila ihned po přečtení receptu, že je to šťáva (nebo omáčka) k bramborákům. V receptu je uveden vývar NEBO masox tak nechápu v čem je problém.... Každého určitě napadne, pokud dělá k bramborákům maso (jak je uvedeno v tipu autorky), nedělat šťávu zvlášť ale vytvořit ji z výpeku.
12. 4. 2016 11:06
hosta: Upraven recept, snad do detailu a Váš původní koment - nezlobte se, beru jako rýpání. Nejsem profesionál, ale tento recept mám už od své maminky, milovala jsem toto jídlo už jako dítě a tak si jej zde ukládám pro sebe (lehce dohledatelné) a případně se o něj dělím s přáteli a lidmi, které by mohl zaujmout. Je vyzkoušený, jídlo je vynikající - každému chutná něco - a tak nějak nemám potřebu řešit, že jde o omáčku UHO. Děkuji za pochopení a doufám, že detailní popis servírování bude dostačující a nedostanu se opět do střetu s někým, kdo zaútočí na omajdu slovy "mouka v masoxu" ... Uvedla jsem několik variant, jak se dá omáčka udělat.
12. 4. 2016 10:58
hosta: OK ... z fotky je zřejmé, že se omáčkou polévají částečně bramboráčky, i zelí. Servíruji takto: Nandám bramboráčky, syrové zelí, zaliji trochou omáčky a dám vejce (viz. foto).
Nedomyslela jsem, že jsou potřebné až takové detaily. Myslela jsem, že např. z fotek je vše zřejmé .. ok, příště si dám pozor ..
Nedomyslela jsem, že jsou potřebné až takové detaily. Myslela jsem, že např. z fotek je vše zřejmé .. ok, příště si dám pozor ..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: bramboracky omacka omáčky z bramboracky bramborak s vypec bramboráčky bramborak syrove zeli čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny: brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
23 názorů