Salát z hlávkového zelí

Merylas Kuchař:

Saláty 16 názorů

511

Suroviny

500 g bílého hlávkového zelí - čistá váha
zhruba podle potřeby - 1/2 lžičky soli
2 lžičky moučkového cukru
1 lžíce octa
mrkev
paprika
kopr nebo pažitka
slunečnicové semínka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme, přidáme sůl, ocet a cukr, zamícháme a trochu rukou pomačkáme. Množství soli, cukru a octa si dáme podle své chuti. Do salátu si můžeme přidat buď nanahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou papriku, nasekaný kopr (může být i sterilovaný), nebo jiné natě - pažitku, petrželku, nať cibule. Taky se dá přidat nahrubo nastrouhaná čerstvá, nebo sterilovaná červená řepa. Na povrchu posypeme semínky, nebo přimícháme do salátu, ale nemusí být.

Poznámka

Jako příloha k jídlu je toto množství zhruba na 4 porce, můžeme přidat trochu olivového oleje. Hlavně tento salát využívám na zeleninové oblohy. Stejně se dá připravit i z červeného zelí, tam přidávám křen, čerstvý, nebo sterilovaný - Krenex. Někdo přidává olej a cibuli, ale já mám raději na oblohy salát připravený takto.

Mé další recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 137 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z hlávkového zelí

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    jan jani: Asi nějaký omyl:-))

    Odpovědět

  • jan jani jan jani

    Grilování

    Suroviny:
    Marináda:
    3 lžíce oleje
    2 lžíce kečupu
    1 lžíce hořčice
    3 lžíce smetany
    1 lžíce sojové omáčky
    kari
    chilli
    sůl
    grilovací koření
    červená paprika
    zelená petrželka (sušená)
    Postup přípravy receptu
    Bůček nakrájíme na slabší plátky, lehce naklepe a naložíme do připravené marinády

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Sonik: Děkuji, jsem ráda, že salát chutná:-K

    Odpovědět

  • Sonik Sonik

    Uděluji bodik :-)) Udělala jsem všechny tři varianty a jsou opravdu výborné!Děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Díky :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    maja f: V restauracích se dává i v základní verzi -jak z bílého, tak i červeného zelí + ocet, sůl, cukr a třeba nepatrně pepře a někde dávají trochu oleje.:-K Taky se dělává z pekingského zelí, ale většinou z hlávkového.;-)

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Dotaz - je toto podobný salát, jaký se dává i v restauracích na oblohu? Myšleno bez ostatní zeleniny - jen to bílé zelí, koření a nálev :-)
    Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    U nás velmi oblíbený.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Do salátu přidávám ještě 2 kávové lžičky francouzské hořčice. Salátek je moc dobrý,:-p dělám ho často a zasloží si bodík.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Maruško:-), nemáš zač děkovat:-).
    Já vím, že tímto salátem doma nikoho nezklamu, po tom koření se podívám a zkusím i s těmi červenými fazolemi. Děkuji za tip:-K.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Ivanko, děkuji za moc pěknou fotečku, vždy mi to udělá radost.:-K Tento salát se dá dělat na různé způsoby a pořád je jiný. Dá se dochutit i salátovým kořením, mám od Vitany. Dělala jsem už i -zelí, paprika, steril. červené fazole. Nebo s kukuřicí, je hodně možností.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Merylas:-), dneska salátek opět u obědu nezklamal a jestli ti nebude vadit, přikládám fotečku:-):-K.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    já (neregistrovaný/á), jj, tady je dobrůtek spousta:-D:yes:

    Odpovědět

  • já (neregistrovaný)

    Tady maminka vaří dobrůtky je to dobrá stránka:yes:;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Ivulinko, dělám ho taky dost často:-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo