Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou velmi chutné, a to nejen na sladko, ale můžete je podávat i ve slané verzi. Jejich základem je dobře připravené těsto, které se netrhá a je po upečení pružné a tenké. Jeden z fíglů, aby se vám těsto správně povedlo, spočívá v odležení těsta před samotným smažením.

Palačinky patří již po generace mezi nejoblíbenější sladká jídla, která mají rády nejen děti, ale i dospělí. Jejich kouzlo spočívá v možnosti naplnit si je podle své chuti a fantazie. Nejedná se o typicky české jídlo, právě naopak, pochutnat si na nich můžete na různých místech světa.

Jak dlouho nechat těsto odležet

Palačinky jsou žádané nejen díky své lahodné chuti, ale také kvůli snadné přípravě a malému počtu ingrediencí, které navíc máte obvykle doma po ruce. Na jejich přípravu vám bohatě postačí hladká mouka, vejce a mléko.

  • Aby byl výsledek dokonalý, nechte těsto na palačinky odležet, a to alespoň půl hodiny. Zbavíte se tím moučné chuti a zároveň bude mít lepek čas trochu nabobtnat. Palačinky se díky tomu nebudou tolik trhat a budou se vám lépe otáčet.
  • Pokud si chcete palačinky usmažit ráno k snídani, můžete těsto nachystat už večer a nechat ho přes noc odležet v lednici.

Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového, inspirujte se naším videoreceptem na trochu jiné palačinky. Jejich zvláštností je nejenom zakysaná smetana v základu těsta, ale také přidání perlivé minerální vody. Díky ní bude těsto krásně nadýchané.

Jaké palačinky máte nejraději vy? Budeme rádi, když nám své favority napíšete do komentářů pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky