Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě
Suroviny
Porce: 620 g
Nutriční hodnoty
Energie | 12 811 kJ / 3 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,85 g |
Tuky | 35,88 g |
Vláknina | 30,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,62 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 574,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo bramborové kaše v prášku můžeme použít vařené, vychladlé nastrouhané brambory, ale musíme ubrat vodu. Na daný recept bych použila dvě malé nebo jednu středně velkou až větší bramboru.
Chlebíčkovou formu mám o velikosti 32 x 11,5 o výšce 8 cm
Mám ještě jednu větší, kde dělám z 1,5 dávky, ta je o velikosti 40 x 12,2 a stejné výšce.
Můžeme použít i jiný typ formy.
Vodu jsem se naučila na radu kamarádky spíš vážit než odměřovat. Mám několik různých odměrek a každá odměřuje jinak. A některé rozdíly jsou dost velké. :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2011 18:18
5. 8. 2011 18:03
5. 8. 2011 10:12
5. 8. 2011 08:41
5. 8. 2011 07:32
Oveska: Rebi už odpověděla, jen ještě dodám, že jsem v poznámce doplnila, že na daný recept stačí jedna vařená brambora, jen se teda musí ubrat trochu vody. Nemám vždy po ruce vařené brambory, tak právě používám tu instantní kaši. Přidává se proto, že chlebík je pak déle vláčnější. Vždy je lepší použít čerstvé věci než instantní Já bych ji třeba nepoužila jako přílohu, ale do chleba ji přidávám
4. 8. 2011 23:29
4. 8. 2011 23:23
4. 8. 2011 23:00
4. 8. 2011 22:23
4. 8. 2011 22:18
4. 8. 2011 19:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 1 hodinou
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 47 sekundami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 2 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 3 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 4 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: chlebíčková forma pečení v kameninové formě kameninové formy na pečení kameninové formy grahamová veka recept silikonové formy na pečení recepty pečení v keramické formě domácí grahamová veka grahamová veka jak se peče v silikonové formě domácí chléb ve formě pečení chleba v kameninové formě postup jak se peče v kameninové ve formě forma na pečení veky graham mouka kase pečeme v kameninové formě grahamova buchta grahamova kaše recept na grahamovou veku kameninové pečící formy
Suroviny: mouka hladká, mouka grahamová, kaše bramborová v prášku, sůl, cukr, voda, olej, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka grahamová, kaše bramborová v prášku, sůl, cukr, voda, olej, droždí čerstvé, semínka lněná
Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnD8
11 názorů