Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb pečený v římském hrnci - postup

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 2. 2010 21:38

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie571 kJ / 136 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky4,85 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,01 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Katka

23. 10. 2011 07:38

Krásny chlebík. Tiež ho pečiem v rímskom hrnci, ale v elektrickej trúbe, takže si dovolím napísať aj tento postup pečenia. Pred pečením postriekam chlebík vodou, používam rozprašovať. Na spodku trúby je aj pohár s vodou počas celého pečenia. Prvých 30 min pečiem na 200st.C, opäť orosiť vodou a znížiť na teplotu na 180 st.C. Po ďalšej pol hodinke pečenia chlieb opäť orosíme vodou a 10 min. pečieme pri teplote 160st. C. Po týchto 10 min. na hrnci odklopíme veko a dopekáme nepokrytý na 180 st. C. Presný čas neuvádzam, lebo to záleži aj na trúbe. Netreba zabúdať na to, že aspoň každú pol hodinku treba chlebík rosiť vodou. Mne to záverečné dopekanie trvá cca 25-30 min.

phamka

13. 11. 2010 10:59

vyskouším :yes:

JanaDorazinova

13. 11. 2010 10:44

A díky podobným receptům jsem zjistila, že tady mi něco uteklo;-) Merylas, nádhera:-p:yes:

Bibinka

24. 2. 2010 15:32

Merylas, také peču převážně v Římském hrnci a má pak bezvadný tvar, je to opravdu dost dobrý nápad;-) Máš jasnýho 8.bodíka:yes:

monikaK

24. 2. 2010 15:15

:yes:DObrý nápad!Máme římský hrnec doma po přítelově mamce a přiznám se,že jsem v něm ještě nepekla.:yes:

Simona Skolakova

24. 2. 2010 14:58

clumpi,dnes jsem si přes topky římský hrnec koupila,někdo doporučoval 4 l,tak jsem si ho pořídila.stál 475,-Kč dodávka byla druhý den.Doporučuji.;-):-K

clupmi

24. 2. 2010 14:46

Vypadá úžasně, jestli i tak chutnal:-!:-!:-!:yes::yes::yes:Přidal jsem do oblíbených, jen musím koupit římský hrnec. Plusový bod udělen.

bara.it

11. 2. 2010 09:01

:yes:6:yes:

cathleen

11. 2. 2010 07:31

:-)Maruško, děkujeme za postup:yes:Moc tu chyběl:-K

HankaPu

11. 2. 2010 01:49

Moc pěkný chlebíček:yes::yes::yes: Maruško, tys to tak krásně podrobně popsala se vším všudy, že se určitě každému povede. Škoda, já nemám římský hrnec;-( +

pipre

10. 2. 2010 22:25

No to je parádní chleba:yes::yes::yes:+4.

Patricie

10. 2. 2010 22:23

:-K:-KTen je Maruško:yes::yes:

marunda

10. 2. 2010 22:13

krása a ukládá se!:-K:-K:yes::yes:

michsamant

10. 2. 2010 21:57

tie su paradne, moja babicka by povedala "mozes sa vydavat" :-D:yes:

Jitkab

10. 2. 2010 21:55

Ten chlebik je skutecne nadherny. Prvni bodan uz je tam!:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: římský hrnec recepty římsky hrnec hrnec na pečení chleba recepty pro rimsky hrnec peceni chleba recepty římský hrnec římský hrnec glazovaný domácí chleba v hrnci litinový hrnec na pečení chleba pečeny chleba pekáč na pečení chleba hrnec na chleba recepty v římském hrnci draci v hrnci recepty recepty z římskeho hrnce peceny chleb rimske hrnce recepty na peceni chleba římský hrnec s glazurou recept na peceni chleba

Suroviny: mouka pšenično-žitná na domácí chléb, kmín celý, semínka lněná, sůl, cukr, droždí čerstvé, voda,

TopRecepty.cz

Chléb pečený v římském hrnci - postup

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZEy