

Zapečená bramborová kaše
Suroviny
- 80 dkg brambor
- sůl
- 1 vejce
- 0,1 l smetany
- 2 dkg másla
- 3 lžíce parmazánu strouhaného nebo podobného typu
- muškátový oříšek
- 20 dkg anglické slaniny
- několik kousků másla
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory prolisujeme na hladkou kaši, osolíme a promícháme s rozkvedlaným vejcem, smetanou, změklým máslem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Touto kaší naplníme ohnivzdornou misku a povrch upravíme nožem.
Slaninu nakrájenou na nudličky napícháme do bramborové směsi tak, aby z ní trochu vyčnívala. Poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě 20 - 25 minut při střední teplotě.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k minutkám.