Veka domácí na chlebíčky

jjiirka59 Kuchařka:

Slané pečivo 89 názorů

546

Suroviny

1 kg hladké mouky
40 g droždí
asi 40 g cukru
1 lžička soli
6 lžic oleje
0,5 l mléka
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nechat vykynout, rozdělit na bochánky a ty nechat vykynout 15 min.

  2. Vyválíme placku, srolujeme ji a necháme na vymazaném plechu vykynout.

  3. Potřeme vejcem nebo vodou a mírně pečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 433 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Veka domácí na chlebíčky

  • gabrusa gabrusa

    Marketa: Taky se mi to dneska stalo - dělala jsem ze 3/4, hodila vše do pekárny a odešla a za chvíli slyším jak chudinka pekárna nemůže. Musela jsem opravdu hodně naředit, minimálně 1,5 dcl vody. Holt každá mouka jinak saje, musí se s tím počítat. Ale chápu, že pokud někdo není v pečení kynutého zběhlý, může s tím mít pak problém, protože neví jestli to tak má být nebo ne.

    Odpovědět

  • renyyzza renyyzza

    Veka je naprosto luxusní, dělala jsem z poloviční davky. Na Vánoce upeču znovu.

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Tak jsem je dneska opet pekla, ale co se mi nestalo? Do misticky jsem si odlila vlazneho mleka, do nej nasypala cukr a susene kvasnice. Pak jsem si nachystala mouku, nasypala ji do hnetace a odvazila jsem si sul ...a blbec jsem ji nasypala omylem do toho kvasku, :-((no to se mi jeste v zivote nestalo. Premyslela jsem , co s tim? Nakonec jsem to nechala osudu. Ani jsem to nepromichala, nechala jsem to tak a za 10 minut jsem to sla zkontrolovat. Ten kvasek nadherne vzesel, tak jsem udelala testo. Po 30 minutach jsem nemohla uverit ...testo bylo nadherne vykynute, bylo opravdu snad nejlepsi ze vsech, co jsem za tech 5 let co tyto veky pecu, udelala. Takze nechapu, proc se na ruznych diskuzich pise o tom, ze sul zabiji kvasinky??? Vzdyt to neni zadna pravda. Vlozila jsem semka i foto toho kvasku, je tam nahore v te misticce jeste videt trochu ta sul. To jsem ale umelkyne, co? To je tak, kdyz clovek specha a moc nad tim co prave dela, nepremysli. Alespon ted vime, ze sul kvasnicim neublizi ...smich! Krasne poznani.:-)

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    laďka:
    Me dneska stacilo si namocit jen ruce, testo jsem jimi jen potrela a znovu jsem ho hodila na 2 minuty do hnetace a pak uz bylo v pohode. Ale nekdy pridavam i lzicku vody, opravdu zalezi na te mouce. Tento recept je skutecne perfektni. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • laďka laďka(neregistrovaná)

    Vyzkoušela jsem veky teprve před měsícem a chutí mne překvapily. Jsou opravdu moc dobré. Ke komentářům z dřívějška doplňuji, že každá hladká mouka není stejná. Poprvé mi stačilo půl litru mléka a dnes jsem deci přidala. Těsto zadělávám v pekárně a po chvíli hnětení si na ně sáhnu. Pokud je pevné a pružné, je to fajn. Dnes se s tím pekárna dost trápila, proto jsem mléko přidala. Z kila mouky peču jednu velkou veku (nemusím potom krájet plátky na šikmo, aby z toho byly normální chlebíčky a ne jednohubky) a z druhé poloviny 8 rohlíků plněných sýrem. Ty chutnají opravdu všem. Dnes chci k sýru přidat plátek šunky a zkusit pár kousků s nivou. Tak uvidím, jak zachutnají nové varianty. Já jsem s receptem velmi spokojená, takže díky za něj.

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Erik: než se veky strčí do touby musí se nechat na plechu ještě chvíli vykynout možná proto nebyly tak nadýchané

    Odpovědět

  • Erik Erik(neregistrovaný)

    Ahojte

    Prišiel som si sem pre radu, robil som veku z polovičnej dávky, čiže pol kila muky atd. Všetko sa pekne podarilo, nechal som cesto vykysnut takmer hodinu, rozdelil na dve časti, vyvalkal a zroloval. Potrel vodou a sup do rúry. 200 stupňov, horný aj spodný ohrev. No neviem prečo, tie moje veky mali tak polovičný objem z týchto, čo sú tu na fotkách. Za každú radu ďakujem

    Odpovědět

  • Marketa Marketa(neregistrovaná)

    To je Vazne tak tuha pri zpracovani? Nebo delam neco blbe?
    Pul kila mouky, 250mleka, 20 drozdi 20 cuktu 3l. Oleje. Ale je to tedy desne tuhe. Tak nevim... ma to tak byt?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Petrusche: možno problém nebude v recepte...skôr doba pečenia alebo teplota rúry.

    Odpovědět

  • Petrusche Petrusche(neregistrovaný)

    Těsto krásně nakynulo, upeklo se dozlatova... jenže veka je suchá a tuhá :( Uvažuju, jestli s ní radši nenakrmím kačeny, než plýtvat surovinami na chlebíčky. Navzdory vší chvále tady já hodnotím recept negativně. Velké zklamání. :no:

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Eva : trochu zpřeházená slovíčka: pište si 1 kg hladké mouky 3/4 litru mléka 2 lžičky soli vlažného :-? 50 g droždí může být i o kousek více. 2 lžíce oleje.Jinak ozkouším :yes:

    Odpovědět

  • kája kája(neregistrovaná)

    Tyto veky jsou opravdu báječné,jen dávám méně cukru,jenom na droždí a více soli.3lžičky na kg.A místo oleje máslo.Vypékám do tmavě zlata,aby měly pěknou kůrčičku.Jsem dříve narozená,pamatuju si velice dobré pečivo,které jsme si mohli koupit.89 rok byl radost,ale ve snu by mne nenapadlo,že začnu dělat v kuchyni víc než dřív.Už jsem dávno jsem přestala konzumovat uzeniny,kupované džemy,tavené sýry,konzervy,co jen mi dalo práce najít jedlý chléb...Je fajn,že se holky staráte a vaříte postaru,oni nám to za čas přestanou cpát,když po tom nebude poptávka.A aby to bylo prodejné,zlepší kvalitu.Tedy alespoň doufám,vždyť některé mňamky z Kauflandu(i odjinud): nežere ani toulavej pes.:yes:

    Odpovědět

  • moolto moolto

    :-)udělala jsem uzlíky,skvělé báječné hned snědené... nahrála jsem foto ale jsem nováček tak nevím kde se podělo. Na vánoce veky snědli samotné s mlékem tak jsem dělala znova...SUPEEER:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes::-)

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    helwe59:Moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • helwe59 helwe59

    Já dělám z půl kila mouky 2 veky a jsou akorát:-))

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: veka veka recept chlebíčková veka recept na veku recept veka chlebickova veka recept pečení veky veka z domácí pekárny těsto na veku chlebíčková veka - recept jak upéct veku recept na chlebíčkovou veku nejlepší veka veka v receptech recept na veky veky pečeme veku veky recept tukova veka recept jak se peče veka

Zapomněl/a jsem heslo