Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Veka domácí na chlebíčky

Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

4. 1. 2009 09:33

Suroviny pro 1

1

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 945 kJ / 4 528 kcal
Bílkoviny138,00 g
Tuky93,90 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 8,22 g
Sůl20,50 g
Sacharidy766,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Coffee.j Coffee.j

22. 1. 2022 18:11

Veka měla větší úspěch než samotné chlebíčky. Přidávám 5 hvězd:yes:

HankaR. HankaR.

23. 12. 2021 18:27

Skvělý recept! S těstem je parádně pracuje, nelepí a dobře se tvaruje. Dávám do oblíbených

Klaudas

5. 4. 2021 15:12

Moje prvni veky v zivote. S kynutym testem moc neumim, ale povedly se - mekoucke, lahodne. Mleka jsem musela trosinku pridat, ale jen zlehka, hnětla jsem testo v ruce na lince a silu jsem mela. Pekla jsem ze zacatku na 200 (funkce peceni chleba v klasicke troube), po cca 15 minutach na 190. Diky za super recept!

alikul

7. 2. 2021 11:23

Veka je vynikající. Dnes bude na oslavu. Dělala jsem z poloviční dávky v pekárně. Jen jsem dala mléka více- 0,3l. To asi záleží na mouce. Těsto krásné nelepivé, není třeba podsypávat moukou.:yes::-)<3

Tonja

8. 1. 2021 11:51

Eva : Nezapomněla jste dát kvasnice?

Eva S. Eva S.

5. 1. 2021 13:34

Skvělé těsto, vyzkoušeno na silvestra, veky luxusní<3 a už nikdy kupované :-)

TourDeBeer

28. 3. 2020 11:30

Zdravím, musím udělat kvasek a nebo stačí vše smíchat a nechat vykynout? A ještě prosím o přibližnou teplotu a dobu pečení :-)

anetahoral

1. 8. 2019 15:41

Vynikajici, uz nam kupovana nesmi domu :-) vydrzi vlacna i 3.den

maryje12

21. 1. 2019 22:56

Musím napsat znovu... z těsta dělám pletýnky, už se mi ani nechce kupovat pečivo v obchodě :-), velmi rychlé a chutné... podlehla jsem :-D

maryje12

31. 12. 2018 21:32

Veky jsou výborné, z poloviční dávky je jedna trochu větší, těsto bezvadné, velmi jednoduché a rychlé. Mám pocit, že už v obchodě veku nekoupím... Taky jsem dělala větší housky, no úžasné. Cukru stačí málo, raději trošku víc soli. Vynikající!:yes:

gabrusa

12. 12. 2017 19:46

Marketa: Taky se mi to dneska stalo - dělala jsem ze 3/4, hodila vše do pekárny a odešla a za chvíli slyším jak chudinka pekárna nemůže. Musela jsem opravdu hodně naředit, minimálně 1,5 dcl vody. Holt každá mouka jinak saje, musí se s tím počítat. Ale chápu, že pokud někdo není v pečení kynutého zběhlý, může s tím mít pak problém, protože neví jestli to tak má být nebo ne.

renyyzza

24. 11. 2017 23:29

Veka je naprosto luxusní, dělala jsem z poloviční davky. Na Vánoce upeču znovu.

MirkaL

19. 7. 2017 01:31

Tak jsem je dneska opet pekla, ale co se mi nestalo? Do misticky jsem si odlila vlazneho mleka, do nej nasypala cukr a susene kvasnice. Pak jsem si nachystala mouku, nasypala ji do hnetace a odvazila jsem si sul ...a blbec jsem ji nasypala omylem do toho kvasku, :-((no to se mi jeste v zivote nestalo. Premyslela jsem , co s tim? Nakonec jsem to nechala osudu. Ani jsem to nepromichala, nechala jsem to tak a za 10 minut jsem to sla zkontrolovat. Ten kvasek nadherne vzesel, tak jsem udelala testo. Po 30 minutach jsem nemohla uverit ...testo bylo nadherne vykynute, bylo opravdu snad nejlepsi ze vsech, co jsem za tech 5 let co tyto veky pecu, udelala. Takze nechapu, proc se na ruznych diskuzich pise o tom, ze sul zabiji kvasinky??? Vzdyt to neni zadna pravda. Vlozila jsem semka i foto toho kvasku, je tam nahore v te misticce jeste videt trochu ta sul. To jsem ale umelkyne, co? To je tak, kdyz clovek specha a moc nad tim co prave dela, nepremysli. Alespon ted vime, ze sul kvasnicim neublizi ...smich! Krasne poznani.:-)

MirkaL

19. 7. 2017 00:54

laďka:
Me dneska stacilo si namocit jen ruce, testo jsem jimi jen potrela a znovu jsem ho hodila na 2 minuty do hnetace a pak uz bylo v pohode. Ale nekdy pridavam i lzicku vody, opravdu zalezi na te mouce. Tento recept je skutecne perfektni. :yes::yes::yes:

laďka

17. 6. 2017 10:49

Vyzkoušela jsem veky teprve před měsícem a chutí mne překvapily. Jsou opravdu moc dobré. Ke komentářům z dřívějška doplňuji, že každá hladká mouka není stejná. Poprvé mi stačilo půl litru mléka a dnes jsem deci přidala. Těsto zadělávám v pekárně a po chvíli hnětení si na ně sáhnu. Pokud je pevné a pružné, je to fajn. Dnes se s tím pekárna dost trápila, proto jsem mléko přidala. Z kila mouky peču jednu velkou veku (nemusím potom krájet plátky na šikmo, aby z toho byly normální chlebíčky a ne jednohubky) a z druhé poloviny 8 rohlíků plněných sýrem. Ty chutnají opravdu všem. Dnes chci k sýru přidat plátek šunky a zkusit pár kousků s nivou. Tak uvidím, jak zachutnají nové varianty. Já jsem s receptem velmi spokojená, takže díky za něj.

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlebíčková veka veka recept veka chlebickova veka recept recept na veku recept veka pečení veky veka z domácí pekárny těsto na veku chlebíčková veka - recept jak upéct veku recept na chlebíčkovou veku veky nejlepší veka recept na veky pečeme veku chlebíčková veka recepty veka v receptech veky recept tukova veka recept

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, sůl, olej, mléko

TopRecepty.cz

Veka domácí na chlebíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERo0