Formanská makrela

Suroviny 4 porce

4 makrely
citron
2 romadúry
sůl
česnek
olej
kmín
paprikový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dobře odleželé romadúry rozmačkáme se solí, česnekem, kmínem a lžící oleje.

  2. Makrely pokapeme citronem, břišní dutinu jim naplníme sýrovou směsí, sepneme jehlou, potřeme povrch olejem promíchaným s paprikou a grilujeme asi 15 minut po každé straně. Podáváme s citrónem.

Poznámka od kuchařky

Lépe je zabalit makrely po naplnění do alobalu, aby sýr nevytekl, byla by ho škoda ;-)

Komentáře k receptu Formanská makrela

  • Karlik Karlik(neregistrovaný)

    Moc dobré to bylo. V troubě na 250, v alobalu. I bez potření olejem a paprikou to bylo bezva.

    Odpovědět

  • Pavel (10 let) Pavel (10 let)(neregistrovaný)

    manm mnam mna.......:-! :-p:-p:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Hanko, mám radost, že chutnalo, děkuju za pochvalu;-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Luxusní recept, vyzkoušela jsem a je to moc dobré,jen jsem neměla po ruce makrelu, tak jsem nahradila sleděm. Sýrová směs uvnitř je skvělá. Doporučuji

    Odpovědět

  • anomis anomis

    To vypadá strašně zajímavě,romadúr mam ráda,ryby též a dát to dohromady, to by mě nenapadlo,vyzkouším a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: makrela recepty makrela makrela recept grilovana makrela recept na makrelu recepty makrela recepty na makrelu makrela královská kuchařka ryby recept makrela isomalt recept grilované makrely pečená makrela recept na brumíky recept na makrely makrely makrela-recepty recepty na makrely recepty z makrely recepty z ryb makrela