Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sarma-zelné závitky s masem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

10. 6. 2009 17:54

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 691 kJ / 882 kcal
Bílkoviny111,52 g
Tuky29,21 g
Vláknina5,66 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od manžela mojí sestřenice Jany, který je původem Rumun a Sarma je jejich národní jídlo, jako u nás vepřo-knedlo-zelo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Bibinka

24. 6. 2011 09:12

Radulinka6:Radulinko, nemáš zač, já jsem ráda, že chutnalo;-)

Radulinka6

23. 6. 2011 19:53

Bibinko díky za receptík.Ten kopr a libeček,nemá chybu.:-p:yes:

paajus

8. 12. 2009 15:53

manzelovo oblibene jidlo. a moje vlastne taky.:-* delavame temer stejne, jen do masa jeste pridavame trosku povarene ryze.:-p a bodik nemuze chybet.:yes::yes::yes:

Bibinka

15. 6. 2009 11:17

Martisko, uřízni si ten košťál, aby listy byly volně a zvrchu pomalu sloupávej list za listem, podle toho, kolik jich chceš dělat. Když to máš, tak ještě uřízni ten tvrdej konec-od košťálu a listy dej do horké vody a můžeš chvíli povařit, pak se s nima krásně pracuje, roluje, jsou jako bys pracovala s látkou. Přeju, aby se ti povedli a opravdu jsou dobré a určitě tě nezklamou:-D

Martysek

15. 6. 2009 10:26

My jsme zkoušely plněné zelné listy už několikrát, ale výsledek byl vždycky nic moc :-( mdlá, nijaká chuť...
Ale tohle vypadá, že bude fakt výborné, už se těším, až vyzkoušeíme, i s koprem, jenom to nebudu nikomu říkat :-*
Takže přidávám taky bodík a děkuju za recept :yes:

Ale mám dotaz, to se vám ty listy povede vždycky tak pěkně sloupnout už syrové, aniž by se potrhaly? Protože to mi moc nejde. Už jsem myslela spařit celou hlávku, ale co pak s tím zbytkem zelí, to je zas škoda:-O

Bibinka

13. 6. 2009 21:19

Mirko, krásný fotky a udělala jsi mi velkou radost;-)
Asi mám dnes docela šťastný den i díky houbám(diskuze).

Jani, neslintej, zamočíš klávesnici a pak ti bude bojkotovat:-Draději to uvař a uklidni chuťové buňky;-)

JanaDorazinova

13. 6. 2009 21:13

Polykám celý večer:-( Neměla jsem dnes vůbec čas a teď tady slintám.:-p Mirco, moc hezké fotky:-):yes:

Iljusa

13. 6. 2009 20:31

jen jsem polkla naprázdno;-)

mirca75

13. 6. 2009 19:52

Bibinko:-)tak fotečky už tam máš a teď ještě tu pochvalu;-).Bylo to moc mňam,ba přímo výborné:-p:-p.Všichni jsme si moc pochutnali a i Vojtík co má zrovna období preparování jídel snědl celé a 2 knedlíky k tomu;-).Jen malá změna:do masa jsem přidala trošku vař.rýže a po zalití vínem jsem přidala ještě hrst nakrájeného kysaného zelí(nevymačkaného) a dusila s ním:-p.Zkus zkusit;-):-D.Jo a dělala jsem víc,protože dnes byla Sarma přírodní a v pondělí přidám zakysanku a dáme si jí s knedlíkem.Díky za prima recept a určitě nedělám naposledy;-).Boďku už jsem dala minule,takže bohužel:-(;-)

Bibinka

12. 6. 2009 17:31

Mirko, tak tam dej alespoň štipec toho kopru, manžel ho nenajde, není v tom vidět, ale chuťově je to s ním určitě zajímavější;-),jsem ráda, že jí budeš dělat, tak napiš, jaký měla u rodiny úspěch:-)

mirca75

12. 6. 2009 17:19

Bibinko:-),můžeš si oddechnout;-);nebudeme otravovat jelikož Sarma bude zítra k obědu:-).:-)Už je vše připraveno,jen kopr vynechám;-)(manžel ho nejí):-(

Sodovka

11. 6. 2009 16:24

Zelné závitky dělám jak Jaruna 18 a Iljusa. K mletému masu přidávám i uvařenou rýži. Nejvíc mi chutnají závitky v zakysaných zelných listech. A to vám povídám, to je mňamka!!!! :-p :-p :-p Vysvětlení = když se na podzim nakládá zelí, tak do soudku se přidá i menší hlávka zelí.
Bibinko, posílám bodíka. Výborný recept a nádherné fotečky.:yes:

magdalenka

11. 6. 2009 14:36

Dík, trocha pracné, ale určite super!!!Hlavne ak to postojí do druhého dňa, že? Teda teoreticky...
Pekný deň!

Bibinka

11. 6. 2009 14:31

Magdalenko,porozuměla jsi tomu úplně přesně, pečeš to v troubě, pak to dáš na plotýnku a zahustíš trochou mouky rozmíchané ve vodě.

Mirko, s tou vaší početnou rodinou se lehko vyrovnám:-!:-DTy totiž ještě nevíš, že já hrozně ráda vařím pro hodně lidí a nejvíc mě uspokojuje, když jim všem chutná:-p;-)

Janko, tolik si to nehaň, já vím, že se určitě snažíš;-)já měla opravdu velké lupeny z toho zelí, tak se mi to dobře dělalo, ale vždycky to tak není:-D, ale díky za chválu;-)

Iljusa

11. 6. 2009 14:00

Holubky- tak tomu říká můj mužíček - mňamka obrovská - přidávám trochu rýže :yes:+

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelný závitek plnene zelne listy golubky zelné závitky se slaninou zelné závitky s mletým a rýží video zelny zavitek recept zelné závitky s mletým masem plněné zelné závitky bulharská sarma recept maďarská sarma závitky v zelném listu rumunské jídlo v zelném listu recept na zelný závitek zelene zavitky zelný závitek s mletým masem mleté maso v zelnem listu holubky recept zelné závitky plněné mletym masem zelné listy plněný zelný list rumunsko

Suroviny: míchané mleté maso, cibule, vejce, olej, listy zelné, strouhanka, víno bílé, protlak rajský, rajče, vývar masový, kopr, petrželka, libeček, pepř, sůl, olej

TopRecepty.cz

Sarma-zelné závitky s masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwjE