Daňčí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 191,29 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,08 g |
Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do ragú je možné přidat jeřabinový kompot, rybízový nebo meruňkový džem a namísto červeného vína použít víno bílé. Ragú lze dochutit citronovou šťávou. V některých receptech se objevuje citronová a pomerančová kůra. Variant je nespočet, ale podstatné je prolnutí nasládlé, slané a navinulé chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2024 12:20
Bez marmelády, jen brusinky, super.
25. 2. 2018 11:59
martině hor: Díky!
25. 2. 2018 11:44
A co sůl?
25. 2. 2017 10:56
No, já jsem tam nedal tu marmeládu ani kompot. Nevidím důvod. Jsem puvidem Ital a tudíž jsem zvyklý vařit z co nejméně ingrediencí a naopak vyzdvihnout tu hlavní, v tomto případě daňčí maso. Takže jsem pouze podlil vinem, dal protlak a trochu cukru. Ani ne kávovou lžíci. A jídlo bylo moc dobré.
16. 2. 2017 13:30
berinka1000: rozumím a opravím.
12. 2. 2017 12:19
vyzkousela jsem a vyborny, moc chutnalo. Dekuju! Jen jsem nemela celer a vubec to nevadilo. A jen mala poznamka na konec, mozna by bylo dobre doplnitpro zacatecniky do popoisu, kdy dat mouku. Jinak fakt super!!!
29. 12. 2014 17:32
8. 12. 2014 05:08
Maso z daňka jsem ještě neměla a sotva budu mít. Dělám ragú ze srnčího, skoro stejně, moc nám chutná.
7. 12. 2014 18:26
Divinu ja rada.
7. 12. 2014 16:09
Tohle bych si dal s nadšením
7. 12. 2014 15:16
V Surovinách máš brusinkový a třešňový kompot, v Postupu brusinky a marmeládu. Asi myslíš ne třešňový kompot, ale marmeládu? Jinak tyhle chutě nám moc chutnají. Jedla jsem nedávno guláš z daňka, také tam byly brusinky a bylo to výborné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 23 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 40 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 46 minutami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 47 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 57 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 2 hodinami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dančí guláš recepty z daňčího masa ragu danči recepty daňčí maso ragů z daňka daňčí maso recepty daňčí ragú na víně daňčí dančí guláš recept ragú recept recept na danči maso recepty na daňčí maso dančí recept recept na ragu recept na daňčí guláš nejlepší guláš z daňčího recepty na dančí dančí guláš na červeném víně recept na danci
Suroviny: maso dančí, sádlo, slanina, cibule, mrkev, petržel, celer, koření hřebíček, skořice, badyán, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, víno červené, vývar masový, kompot brusinkový, marmeláda třešňová, mouka, sůl, pepř mletý
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
11 názorů