Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

Stezky dedictvi Kuchař: Stezky dedictvi

Doba přípravy: 120 minut 4 porce Jiné maso 11 názorů

Suroviny

100 g sušené švestky
100 g jablečná šťáva
špetka skořice
100 g oleje
1000 g dančího masa
sůl
pepř
100 g mrkve
100 g celeru
150 g cibule
50 g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list
jalovec
0,5 l červeného vína
100 g perníku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme.

  2. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.

  3. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.

  4. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.

Poznámka

Vánoční svátky jsou stvořeny pro kvalitní gastronomii. Odkládáme běžné ingredience a často experimentujeme s různorodou mezinárodní kuchyní. Česká kuchyně je však na pokrmy patřící k Vánocům velmi bohatá a pestrá. Pokud nevíte čím potěšit o Vánocích, nabízíme recept z projektu regionální gastronomie Stezky dědictví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to musí být dobrota:yes::-D bohužel, dančí je pro mě nedostupné:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Moc dlouho jsem se na to těšila a nebylo to nadarmo.:-p Fakt jsme si pochutnali, takže díky za recept a - moc často to nepíšu - budu opakovat, podle možností snad brzy.:yes:+

    Odpovědět

  • Stezky Stezky(neregistrovaný)

    Fotky je škoda, ale když se to vyrábělo, nějak se na to zapomnělo a pak už jsme to snědli :-D mám i FB http://www.facebook.com/#!/stezkydedictvi

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Recept se mi líbí, dávám bodík a zkusím z hovězího, zvěřina je pro nás nedostupná.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Stezky dědictví, vítám tě do naší Topkové rodiny, jako dalšího nového člena a přeji, aby se ti u nás líbilo;-).

    Moje babička dělávala něco velmi podobného z králíka a taky z kapra-někdo z rodiny to má strašně rád, já nikoliv, ale 4.boda dávám, škoda, že nemáš u receptu fotku:-S

    Odpovědět

  • Stezky Stezky(neregistrovaný)

    Jsem rád, že se líbí, je to fakt ověřená lahůdka! Srnčí by šlo určitě taky.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • maris maris

    Simonko - je to tak;-):-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Maris ty jsi také na tu zvěřinu viď?;-)já taky :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To zní moc zajímavě.;-):yes:+1

    Odpovědět

  • maris maris

    Nádherný recept, kdybych měla dančí / nebo jinou zvěřinu - myslím, že by se hodilo i např. srnčí / tak bych se asi neudržela a šla hned vařit:-). Ukládám si a posílám velké+:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dančí maso recepty pohlreich dančí guláš s perníkovou omáčkou recepty z dančího masa perníková omáčka dančí kýta pohlreich dančí guláš na červeném víně dančí na švestkách hovězí guláš se švestkami švestkový guláš maso v perníkové omáčce gulas na svestkach dančí maso recepty daněk recepty hovězí se svestkami a pernikem dančí maso dančí guláš na víně guláš z dančího gulas s pernikem danci omacka srnci se svestkami