Dančí maso na kořenové zelenině

mari1912 Kuchařka: mari1912

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Jiné maso 11 názorů

Suroviny

1 kg dančího masa - plec
(kořenová zelenina)
já dala 1 mrkev
1 petržel
1/2 menšího celeru
1 střední cibule
kousek slaniny
sůl
pepř
(koření)
bobkový list
nové koření
celý pepř
může být pár kuliček jalovce (já neměla)
sádlo
1,5 dcl červeného vína
brusinky, pokud nemáme. tak rybízová nebo šípková marmeláda,
citrón
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odblaníme maso a nakrájíme na kostky.

  2. Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky nebo nastrouháme nahrubo.

  3. Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky.

  4. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžova.

  5. Poté vložíme maso, které jsme před tím osolili a opepřili.

  6. Necháme zatáhnout maso a podlijeme červeným vínem, vložíme koření a dusíme. Na koření doporučuji použít pytlíček, ať ho nemusíte lovit.

  7. Podle potřeby podléváme vodou.

  8. Ke konci dochutíme solí, zavařeninou, citrónem a nezahušťujeme. Zelenina udělá omáčku dost hustou.

  9. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka

Sháněla jsem nějaký recept na daňka, ale nenašla jsem nic, na co jsem měla suroviny a tak jsem smíchala několik receptů dohromady. Pokud už tu takový recept někde je, omlouvám se, ale nenašla jsem ho.

Bohužel foto nepřiložím, protože než jsem stačila vyfotit, nic nezbylo.

Pokud někdo nějaké foto vloží, budu velmi ráda.

Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dančí maso na kořenové zelenině

  • mari1912 mari1912(autorka receptu)

    pbarva:
    Super fotečka,moc děkuji za přidání.Hned je recept o hodně atraktivnější :-K

    Odpovědět

  • pbarva pbarva

    Výborný recept, přidal jsem žampiony, podával jsem s Rakouským knedlíkem, náramná bašta, přidávám bodík a foto.

    Odpovědět

  • mari1912 mari1912(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:Super,děkuji za typ.Masa je tolik,že vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mari1912:Mari dančí múžeš vždycky dělat podle receptu na hovězí maso.Proto není v kuchařkách na ně moc recptu. Doporučuji ovšem přidat tymián /ne moc/ aby to mělo jinou chuť! Třeba mohu doporučit roštěnky esterházy + tymián z dančího jsou perfektní,nebo srbské hovězí s lečem a česnekem do toho ovšem tymián nepřidávej.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Simona Kucerova:Jistě Simonko,ale já zase nejsem takový profík a expert. Každý když něco chce vědet tak se zeptá.Velice ráda napíšu,když to budu vědět.
    Já zase nikdy nedělala zajíce bez odstranění toho kloubního tuku/nemám na to odvahu/ naučila mně to tchýně a to byla opravdu dobrá kuchařka ,to já jsem jenom učeň, i to špatný.

    Odpovědět

  • mari1912 mari1912(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře;-)Mám v mrazáku ještě asi tři balíčky dančího takže pokukuji po receptech a uvítám radu a recept.Máme známého myslivce a tak je přísun.Nedávno jsem dělala guláš z jelena-výborný
    Ten jalovec jsem chtěla dokoupit,ale zapomněla jsem a asi to nějak nevadilo.Mimochodem to červené víno je výborné k tomu-už taky nezbylo:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veronika.Hrozna:zajímalo by mne to u toho zajíce přesně!!!;-)Nikdy jsme to nedělali,tak nevím!:-(zajíc nepáchl;-)

    Myslím,že to chtělo udělat rubriku zvěřina do diskuze a né tady pod recept s daňkem;-)myslíš,že by to šlo???Jistě by to zajímalo více lidí!!!;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Pro ty kteří nemají zkušeností s divinou :maso je potřeba pořádně odblanit ořezat tuk a pak připravovat,zajíc je osobitá kapitola a jeho příprava je pracnější,také ho musíte odblanit ,ale dukladně a ze zadních nohou ve zhybu kloubu mezi stehnem a během vyřezat tukový váček ! Velmi duležité ,jinak bude jídlo nepříjemně páchnout. A jalovec je potřeba přidávat opatrně jinak jídlo zhořkne, nanejvýš na kilo masa 1 až 2 kuličky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravené chutné jídlo:-KNedivím se,že jsi nestihla blýsknout;-)Tady asi hrála roli rychlost strávníků:-D:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík,škoda,že jsi nestačila vyfotit,ale nevadí!!!;-)+1

    Jinak nevím proč jsou přidaný u receptu podobný recepty??To tam musí být podobný za každou cenu????Srnka - daněk to je jedno???
    Já vím,že je to zvěřina,ale přeci jen takto si myslím by to nemělo být!!!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marie, vítej na Topreceptech:-K. Já se ani nedivím, že jsi nestačila vyfotit:-), určitě bych si s chutí dala:-p. Jenže dančí maso není tak častá surovina a vůbec s divočinou nemám moc zkušeností. Dobře si sladila suroviny, ten jalovec si myslím by tam měl být, mám taky pár kuliček pro jistotu;-) PLUS;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z dančího masa dančí ragů dańčí žebra recept daňčí žebra dančí příprava dančího masa pečené dančí maso danči recepty dančí plec recepty recept na danči daněk na zelenině recept na dančí žebra recepty na dančí žebra dančí plec pečená dančí žebra cena dančího masa dančí maso cena recepty danci pečená dančí žebra recept maso na kořenové zelenině

Zapomněl/a jsem heslo