Srnčí guláš na červeném víně

Pajaja Kuchařka: Pajaja

Doba přípravy: 60 minut Jiné maso 17 názorů

Suroviny

700 g srnčí kýty
5 středních cibulí
mletá paprika
sůl
pepř
nové koření
4 bobkové listy
koření Divočina
3 dcl červeného vína (použila jsem Frankovku)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list.

  2. Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína a 2 dcl vody.

  3. Přiklopíme a dusíme do změknutí (cca 1 hodinu). Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka

Improvizovala jsem a zapomněla jsem přidat česnek, se kterým vždycky počítám. Musím říct, že tam vůbec nescházel, asi by se ty chutě a vůně tloukly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 273 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí guláš na červeném víně

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Ivulala: Tak to jsem moc ráda, že jste si pochutnali. Děkuju! :-8

    Odpovědět

  • Ivulala Ivulala

    Naprosto výborný gulášek :-) přidala jsem jednu sušenou nadrobno nakrájenou chilli papričku :-) bodík letí :yes:

    Odpovědět

  • Lukáš Hanák Lukáš Hanák(neregistrovaný)

    Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o. :yes:
    www.ceska-zverina.cz

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ten má barvičku. Nádhera:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    savlinka: i Tobě moc děkuji :-K:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Bibinka: Jani, to je skvělé, že si vyzkoušela! :-K Fotky máš krásné a hlavně, že chutnalo. . . Myslím, že vůbec nevadilo, že Ti chyběla jedna ingredience, vždyť fantazii se meze nekladou, já tak vařím taky. :yes: A moc děkuji. ;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

  • Bibinka Bibinka

    Pajaja: Pajajko, guláš výbornej a to i přesto, že jsem ho udělala bez vína, které doma nebylo a byl z krku+kousek jako kližky, všechno jsme vylízali;-) Bodíka jsem ti dala, tak dneska jen fotičku.....;-)na talíři je taťuldova porce a protože knedlíků ze včerejška bylo málo, měli jsme 2 přílohy, ke knedlíkům ještě těstoviny.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pajaja: Pajajko, dneska večer jdu na něj a budu ho dělat v PH:yes:
    Dám vědět, zítra na něj přijede návštěva, tak musí být úžasný:-D;-)

    Odpovědět

  • zouzelinek zouzelinek

    Vyzkoušeno, recept výborný. Místo mouky jsem zahustila chlebem a taky je to dobré :-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Michal: Moc mě těší, že jsi vyzkoušel a chutnalo ti. . . ;-) Také děkuji za pochvalu.

    Odpovědět

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Zrovna jsem dojedl..opravdu delikatesa, přesně podle receptu....díky moc ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Pajajo:-) tohle je parádní recept s krásnýma fotkama:-p. A protože dělám skoro stejně, tak přidávám jistou boďku č. 3 a doporučuju dále:-K. Je to opravdu výborné:-p.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pajajo, ten tvůj recept mi nějak utekl, máš to nádherný, jistě je to i dobrý a ta barva šťávičky senzační(na ty já jsem zatížená). Jinak to bohužel nejde, než ti dát 2. boda:yes:ale dala bych jich i víc:-!

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Srnčí guláš jsme včera dojedli, dělám ho dost podobně.:-)):-p:-p:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: srnčí guláš srnčí na víně guláš recept srnčí kýta na červeném víně jeleni gulas na vine gulas na vine recepty z divočiny divočina na víně guláš srnci na cervenem vine srnčí kýta na víně srnčí guláš recept recepty divočina nejlepší srnčí guláš srnčí kýta recepty guláš z divočiny nejlepší recepty ze srnčího srnci maso recepty nejlepší jelení guláš divočina recepty