Hlávkový salát se zálivkou a špekem
Teplé letní dny si doslova žádají osvěžující pokrmy. Tento salát můžete podávat k hlavnímu jídlu nebo i jen jako chuťovku. Listy hlávkového salátu doplníme škvarečky ze slaniny a zalijeme sladkokyselým nálevem.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 837 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento salát podáváme k hlavnímu jídlu nebo jen tak na chuť s pečivem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 6. 2023 07:42
25. 5. 2021 20:40
8. 5. 2021 04:58
8. 5. 2021 04:54
7. 5. 2021 20:20
Někomu se asi zdá 7 lžic cukru hodně, ale není, protože se použije vlastně jen zlomek tekutiny. Ostatně i pan casino v loňském příspěvku zmiňuje 5-6 lžic.
7. 5. 2021 12:49
7. 5. 2021 12:01
cukr (krystal) : sůl (ta nejlevnější = 6KL : 1KL
Ocet podle chuti, přidávaný postupně
6. 5. 2021 21:11
6. 5. 2021 19:01
Mohu poprosit o vyzkoušeny poměr voda/ocet/ cukr?
6. 5. 2021 18:00
6. 5. 2021 17:50
b/ převařovala vždycky! už moje prababička, blahé paměti
c/nálev je mnohem lahodnější
d/a proto převařuji do každého, zejména listového, salátu /ale i do bramborového/
e/pokud nepoužiji citronovou šťávu k ní ale nedávám moře slaniny
6. 5. 2021 11:34
6. 5. 2021 09:33
Proč se ocet nechá přejít varem?
Protože se to u nás dělá od nepaměti...
...no, patrně je to v hlavě, že
6. 5. 2021 09:03
6. 5. 2021 09:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 24 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 58 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Polévka z hlávkového salátu je jemná díky smetaně, lehce kyselá po citronu, voní koprem a s opečenou slaninou chutná božsky
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Lehká letní jídla: Která jsou nejoblíbenější
Další recepty
Tématické fráze: příprava hlávkového salátu hlávkový salát recept hlávkový salát recepty ledový salát se špekem nalev na hlavkovy salat se spekem nálev na salát se špekem salatova zalivka se spekem hlavkovy salát se zalivkou zelny salat se špekem hlavkovy salat priprava recept nalev na hlávkový salát hlávkový salát zálivka hlávkový salát se slaninou ledový salát se spekem recept priprava hlavkoveho salát zálivka na hlávkový salát nálev na hlávkový salát hlávkový salát se špekewm nálev se spekem na salat salátová zálivka spek
Suroviny: salát hlávkový, špek, cukr, sůl, ocet
Hlávkový salát se zálivkou a špekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5z4R
17 názorů