Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2017 10:43
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
13. 8. 2017 10:40
Nerad sklouzávám do osobní roviny, leč obávám se, že se mýlíte: NEPOCHOPÍ
13. 8. 2017 10:29
13. 8. 2017 10:17
13. 8. 2017 10:01
Na receptu mě překvapují půlené okurky Malé množství krájím na kostičky, větší množství strouhám na velké slzičce.
***
Vím, všude se píše, že mouka se vaří min. 20 minut (aniž se zohledňuje, zda již nebyla předem tepelně upravená, např. mouka pražená nasucho, či jako zásmažka)
No, možná i těstoviny by se měly vařit 20 minut, že
Je-li jako zde použita záklechtka, tak vy opravdu NA CHUTI poznáte že byla vařena (probublávala) pouze 6 minut? Občas mouku povařím asi 10 minut a nikdo mi křivého slova neřekne. A to mám prosím strávníky vychované tak, že mi neodpustí ani ň
***
Edit
...v mezičase se okurčičky stihly nakostečkovat
13. 8. 2017 09:56
13. 8. 2017 09:52
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
13. 8. 2017 09:47
13. 8. 2017 09:40
Můžu se zeptat, co to tedy je, ty tmavé kousky? Jen ze zvědavosti
13. 8. 2017 09:38
13. 8. 2017 09:34
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
13. 8. 2017 09:23
13. 8. 2017 09:18
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
13. 8. 2017 09:09
13. 8. 2017 09:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 9 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 37 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 2 hodinami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: znojemská veprova pečeně vepřová pečeně s rýží znojemska pečeně znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně recept znojemska pečeně z vepřového masa recept na znojemská pečeně vepřova vepřová znojemská pečeně vepřová pečeně s rýží recept recepty znojemská pečeně veprova pecene po znojemsku vepřová pečeně znojemska vepřová znojemská znojemská pečeně recept znojemská vepřová pečeně znojemská vepřová pečeně top recepty znojemska znojemská vepřová veprove kostky po znojemsku jak se vaří znojemska
Suroviny: pečeně vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, paprika sušená sladká, masox hovězí, okurky sterilované, mouka hladká, šťáva citronová, sůl
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
17 názorů