

Znojemská pečeně
Suroviny 3-4 porce
- 500 g hovězího masa
- 4 sladkokyselých okurek
- 2 střední mrkve
- 1 menší petržel
- 1 plátek celeru
- 2 cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- špetka tymiánu
- sůl
- 1/2 kostky masoxu
- olej
Postup přípravy receptu
V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.
Za častého míchání děláme 10-15 minut.
Poté vložíme očištěné a osolené maso. Já jsem si ho nakrájela na plátky.
Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut.
Maso vyjmeme. Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku (rozmixujeme tyčovým mixérem).
Dochutíme solí, citronovou štávou. (já nemusela, chuť byla vyvážená).Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme. Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.
Poznámka od kuchařky
V receptu je uvedeno že se má omáčka zahustit moukou a vodou, já to ale nedělám, po rozmixování zeleniny je omáčka hustá dost a bez mouky je to i zdarvější :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Znojemská pečeně
-
Dnes jsme měli na oběd, maso - plecko z divočáka. Excelentní!!! Dal bych deset bodů, kdyby to šlo.
-
uvařil jsem to, fakt jak svíčková bez smetany, rýže se k tomu nehodí
-
Aneta: i love you
-
Svíčková s okurkama
-
nezapomeňte na ty okurky! bez nich by z toho byla svíčková
-
Vynikajici!!!!!!
-
Anetko musím říct,že tvoje znojemská pečeně je výborná stokrát lepší než ta originál která už od pohledu není gut a já ji ráda vůbec nemám,ale ta tvoje je pecka
-
Uváděné suroviny všechny do Znojemské nepatří,přesto,že to může být dobré.Znojemská je klasika,která má svůj tradiční obsah a kdo ji dělá jinak,pak už se tak nemůžejmenovat.Pak je to něco jiného.Je to jako bychom Ford vydávali za Fiat jen proto,že má čtyři kola,karoserii a motor.Držme se tradice a věci nové pojmenujme nově-třeba " Hovězí a la Věra,Magda,Pepa " aj.
Ahoj!!! -
Ty suroviny k receptu co jsou psané, tak jaké množství se z toho udělá omáčky?1 litr?Potřebuji udělat zhruba 2,5 litru a nevím kolik čeho mám přidat :)
-
vynikající
doporučuju
-
dělala jsem ji poprvé a je výborná, díky za recept
-
Taky tak dělám,ještě přilívám lák s okurek.Je výborná
.Doporučuji
-
Super recept,nema chybu.Bodik pridavam
-
Nejlepší znojmo!!!! Povedený recept, doporučuji
-
Tento recept je typický pro "znojmo", je vynikající. Tady je jen trochu pozměněn tím, že se připravuje v "papiňáku", ne v troubě. Zkuste tento , je rychlejší a výsledek je výborný !!!!!