Znojemská pečeně

Aneta Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hodinu PT1H30M 3-4 porce Hovězí maso 36 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

500 g hovězího masa
4 sladkokyselých okurek
2 střední mrkve
1 menší petržel
1 plátek celeru
2 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
špetka tymiánu
sůl
1/2 kostky masoxu
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.

  2. Za častého míchání děláme 10-15 minut.

  3. Poté vložíme očištěné a osolené maso. Já jsem si ho nakrájela na plátky.

  4. Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut.

  5. Maso vyjmeme. Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku (rozmixujeme tyčovým mixérem).

  6. Dochutíme solí, citronovou štávou. (já nemusela, chuť byla vyvážená).Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme. Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.

Poznámka

V receptu je uvedeno že se má omáčka zahustit moukou a vodou, já to ale nedělám, po rozmixování zeleniny je omáčka hustá dost a bez mouky je to i zdarvější :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Znojemská pečeně

  • clupmi clupmi

    Dnes jsme měli na oběd, maso - plecko z divočáka. Excelentní!!! Dal bych deset bodů, kdyby to šlo. :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Manstein Manstein(neregistrovaný)

    uvařil jsem to, fakt jak svíčková bez smetany, rýže se k tomu nehodí:-/

    Odpovědět

  • kcidgibi kcidgibi

    Aneta: i love you

    Odpovědět

  • pipon79 pipon79(neregistrovaný)

    Svíčková s okurkama :-))

    Odpovědět

  • george george(neregistrovaný)

    nezapomeňte na ty okurky! bez nich by z toho byla svíčková:-(

    Odpovědět

  • Magda Magda(neregistrovaná)

    Vynikajici!!!!!!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ludka Ludka(neregistrovaná)

    Anetko musím říct,že tvoje znojemská pečeně je výborná stokrát lepší než ta originál která už od pohledu není gut a já ji ráda vůbec nemám,ale ta tvoje je pecka;-):-))

    Odpovědět

  • Kuchař Kuchař(neregistrovaný)

    Uváděné suroviny všechny do Znojemské nepatří,přesto,že to může být dobré.Znojemská je klasika,která má svůj tradiční obsah a kdo ji dělá jinak,pak už se tak nemůžejmenovat.Pak je to něco jiného.Je to jako bychom Ford vydávali za Fiat jen proto,že má čtyři kola,karoserii a motor.Držme se tradice a věci nové pojmenujme nově-třeba " Hovězí a la Věra,Magda,Pepa " aj.
    Ahoj!!!

    Odpovědět

  • Zdenek Zdenek(neregistrovaný)

    Ty suroviny k receptu co jsou psané, tak jaké množství se z toho udělá omáčky?1 litr?Potřebuji udělat zhruba 2,5 litru a nevím kolik čeho mám přidat :)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    vynikající:yes: doporučuju

    Odpovědět

  • bocorka bocorka

    dělala jsem ji poprvé a je výborná, díky za recept:-K

    Odpovědět

  • Alzbetta Alzbetta

    Taky tak dělám,ještě přilívám lák s okurek.Je výborná:-p.Doporučuji:yes::yes:

    Odpovědět

  • pajatruck pajatruck

    Super recept,nema chybu.Bodik pridavam:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Nejlepší znojmo!!!! Povedený recept, doporučuji:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Míša z Hradce Míša z Hradce(neregistrovaný)

    Tento recept je typický pro "znojmo", je vynikající. Tady je jen trochu pozměněn tím, že se připravuje v "papiňáku", ne v troubě. Zkuste tento , je rychlejší a výsledek je výborný !!!!!

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo