Znojemská pečeně

Aneta Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hodinu PT1H30M 3-4 porce Hovězí maso 36 názorů

521

Suroviny

500 g hovězího masa
4 sladkokyselých okurek
2 střední mrkve
1 menší petržel
1 plátek celeru
2 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
špetka tymiánu
sůl
1/2 kostky masoxu
olej
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián.

  2. Za častého míchání děláme 10-15 minut.

  3. Poté vložíme očištěné a osolené maso. Já jsem si ho nakrájela na plátky.

  4. Opečeme je po všech stranách během 5-6 minut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dusit 50-60 minut.

  5. Maso vyjmeme. Vybereme kuličky koření a prolisujeme omáčku (rozmixujeme tyčovým mixérem).

  6. Dochutíme solí, citronovou štávou. (já nemusela, chuť byla vyvážená).Vrátíme maso do omáčky necháme prohřát a podáváme. Zbylé okurky nakrájíme na kostičky a podle chuti dáme na omáčku.

Poznámka

V receptu je uvedeno že se má omáčka zahustit moukou a vodou, já to ale nedělám, po rozmixování zeleniny je omáčka hustá dost a bez mouky je to i zdarvější :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemská pečeně

  • clupmi clupmi

    Dnes jsme měli na oběd, maso - plecko z divočáka. Excelentní!!! Dal bych deset bodů, kdyby to šlo. :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Manstein Manstein(neregistrovaný)

    uvařil jsem to, fakt jak svíčková bez smetany, rýže se k tomu nehodí:-/

    Odpovědět

  • kcidgibi kcidgibi

    Aneta: i love you

    Odpovědět

  • pipon79 pipon79(neregistrovaný)

    Svíčková s okurkama :-))

    Odpovědět

  • george george(neregistrovaný)

    nezapomeňte na ty okurky! bez nich by z toho byla svíčková:-(

    Odpovědět

  • Magda Magda(neregistrovaná)

    Vynikajici!!!!!!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ludka Ludka(neregistrovaná)

    Anetko musím říct,že tvoje znojemská pečeně je výborná stokrát lepší než ta originál která už od pohledu není gut a já ji ráda vůbec nemám,ale ta tvoje je pecka;-):-))

    Odpovědět

  • Kuchař Kuchař(neregistrovaný)

    Uváděné suroviny všechny do Znojemské nepatří,přesto,že to může být dobré.Znojemská je klasika,která má svůj tradiční obsah a kdo ji dělá jinak,pak už se tak nemůžejmenovat.Pak je to něco jiného.Je to jako bychom Ford vydávali za Fiat jen proto,že má čtyři kola,karoserii a motor.Držme se tradice a věci nové pojmenujme nově-třeba " Hovězí a la Věra,Magda,Pepa " aj.
    Ahoj!!!

    Odpovědět

  • Zdenek Zdenek(neregistrovaný)

    Ty suroviny k receptu co jsou psané, tak jaké množství se z toho udělá omáčky?1 litr?Potřebuji udělat zhruba 2,5 litru a nevím kolik čeho mám přidat :)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    vynikající:yes: doporučuju

    Odpovědět

  • bocorka bocorka

    dělala jsem ji poprvé a je výborná, díky za recept:-K

    Odpovědět

  • Alzbetta Alzbetta

    Taky tak dělám,ještě přilívám lák s okurek.Je výborná:-p.Doporučuji:yes::yes:

    Odpovědět

  • pajatruck pajatruck

    Super recept,nema chybu.Bodik pridavam:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Nejlepší znojmo!!!! Povedený recept, doporučuji:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Míša z Hradce Míša z Hradce(neregistrovaný)

    Tento recept je typický pro "znojmo", je vynikající. Tady je jen trochu pozměněn tím, že se připravuje v "papiňáku", ne v troubě. Zkuste tento , je rychlejší a výsledek je výborný !!!!!

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: znojemská hovězí pečeně znojemska pečeně z vepřoveho masa znojemská hovězí pečeně recept znojemská hovězí znojemská pečeně nejlepsi recept hovezi po znojemsku recept na znojemskou pečeni recepty znojemska znojemská vepřová pečeně znojemská recept znojemská omáčka znojemnská pečeně recept znojemska recept na znojemskou nejlepší znojemská omáčka hovězí znojemská znojemnská hovězí pečeně znojemská znojemská hovezí pečeně recept

Zapomněl/a jsem heslo