Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony

spagetka Kuchařka:

Doba přípravy: bez pečení cca 80 min. PT1H20M podle jedlíků - cca 6-8 Vepřové maso 5 názorů

57

Suroviny

500 g rýže
400 g vepřové kýty (nakrájené na nudličky)
500 g chřestu
400 g žampionů
1 kyselejší menší jablko
tuk
1 cibule
100 g strouhaného sýra
sladká smetana - 215 g
2 zelené papriky
2 PL mleté gulášové papriky
špetka drceného kmínu
špetička pepře
sůl
1 PL koření na grilovanou zeleninu
1 PL koření na krkovičku s česnekem
1 hřebíček
8 lístků bazalky
vývar z chřestu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme dle návodu s 5 lístky bazalky, 1 hřebíčkem a solí, scedíme, promícháme s tukem (já použila pár kapek olivového oleje).

  2. Chřest očistíme, oloupeme, nakrájíme asi na třetiny a uvaříme s přidáním grilovacího koření na zeleninu (cca 15 min). Zcedíme ale vývar uchováme.

  3. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, přidáme mletou papriku, maso nakrájené na nudličky okořeněné kořením na krkovičku s česnekem, pepřem eventuálně solí (pozor na přesolení!). Rychle orestujeme, podlejeme trochou vývaru z chřestu a podusíme asi 8 min.

  4. Přidáme nakrájené žampiony, okmínujeme a dusíme dál asi 10 min., přidáme nakrájené papriky na kolečka, plátky jablka a vmícháme chřest a zbylou bazalku. Dodusíme do měkka - celková doba dušení je cca 25 min.

  5. Troubu předehřejeme na 200°C. Rýži vložíme do vhodného pekáčku (s rozehřátým tukem), na ni vložíme směs a prohřejeme asi 10 min. Vejce rozšleháme ve smetaně se sýrem a zalijeme pekáček a dopékáme do ztuhnutí (cca 20 min).

Poznámka

Rýži jsem použila natural, ale použijte, jakou máte rádi. Žampiony jsem použila v krabičce z Alberta, smetana je taktéž z Alberta.

Jinak recept vznikl jako nutnost zlikvidovat chřest a žampiony

Do pekáčku, který je na fotce jsem dala asi 2 třetiny množství rýže a směsi - takže mi zbyla třetina, kterou použiju třeba jen na prohřátí atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • pipre pipre

    Moc hezký recept i fotky s postupem :yes: Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Teda holky obdivuji vás, které můžete experimentovat s jídlem. Já když udělám něco nového, tak to sklidí neúspěch i když to chutná. No a v konečné fázi se mám vrátit k tomu co vařím tradičně.:-(
    jinak moc hezký receptík, uložím a až budu sama doma tak vyzkouším. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Špagetko, moooooooc hezký recept a pěkné fotky. Ukládám a posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo