Výroba kvalitního domácího jogurtu
Suroviny
Porce: 7-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K měření teploty požívám digitální infračervený teploměr který stačí přiložit na skleníčku nebo ½ cm nad hladinu mléka. Ale při troše cviku se to dá zvládnout i prstem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 18:10
28. 8. 2017 23:15
Jj, omlouvám se zakladatelce, neuvědomila jsem si to
28. 8. 2017 16:27
Pro nás, co jogurt neděláme pravidelně, je jednodušší vyrobit ho s jogurtem.
Smetanový jogurt bych si dala a moc si na něm pochutnala
28. 8. 2017 16:11
Pokud děláš jogurt z jogurtu, tak suš mléko ano. Dělám z kultury a není třeba dávat suš mléko. Je hustý že se nevyklopí. Ale je dobrý přidat smetanu, sice není dietní, ale smetanová chuť je
28. 8. 2017 14:58
A moc se mi líbí ta jogurtová "líheň" z polystyrenu
28. 8. 2017 14:53
1 do umytého hrnce nalijeme mléko (třeba 2l).
2; mléko zahřejeme pod bod varu (tvoří se bublinky)
3; mléko schladíme na cca 40st (udržíte v něm prst)
4; trochu mléka odebereme do rendlíku, zaočkujeme ho (rozmícháme jogurt nebo kulturu)
5; zamícháme zpět do mléka
6; mléko plníme do čistých (viz níže) skleniček, ihned zavíčkujeme a vložíme do peřiny (nebo trouby)
7; druhý den dáme skleničky do lednice vychladit.
Skleničky-umyjeme skleničky a víčka, naskládáme na utěrku na plech a zapečeme takto v troubě 15 minut při 100st.
Tento jogurt vydrží i víc jak 14dní bez plísní a pod. Při přidání smetany do mléka máte smetanový.
27. 8. 2017 21:02
27. 8. 2017 19:12
2. Postup není nijak složitý, je zřejmě stejný jako to děláte vy, jen s důrazem na hygienu. A je to popsáno tak aby to bez chyb zvládl i ten kdo to nikdy nedělal.
3. Hygiena (vyvařování) je nutné pokud chcete aby jogurt vydržel a byl 100% zdravý, bez bakterií.
4. Vaše tvrzení, že jogurt bez sušeného mléka může být hustý není pravda. Samozřejmě je možno to dělat bez něj a to je v tom návodu i napsáno.
26. 8. 2017 23:56
Dělám jogurt už léta, bez sušeného mléka a je identický s holandií, případně s choceňským smetanovým. A co víc, bez teploměru.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 31 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 33 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 44 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 46 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit domácí jogurt domácí jogurt jak vyrobit jogurt domaci jogurt recept jak udělat domácí jogurt domácí smetanový jogurt jak vyrobit hustý domácí jogurt jak se vyrábí jogurt smetanový jogurt recept jak uvařit jogurt výrobajogurtu výroba jogurtů v troubě postup výroby jogurtu recept na smetanovy jogurt viroba jogurtu domácí smetanový jogurt recept vzroba jogurt jak si vyrobit jogurt výroba dom.jogurtu výroba jogurtu z mléka
Suroviny: mléko, jogurt, jogurt, jogurt,
Výroba kvalitního domácího jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwKy
9 názorů