

Domácí jogurt
Suroviny
- 2 litry čerstvého (nejlépe plnotučného) mléka
- 1 malý hustý jogurt
- 1 mléko Salko
Postup přípravy receptu
Mléko převaříme, když zchladne asi na 40 stupňů, tak do něj zamícháme jogurt a zahuštěné mléko. Necháme stát vklidu a v teple asi 24 hodin, ale může zhoustnout i dříve. V lednici vydrží i několik dní.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí jogurt
-
Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.
-
Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.
-
Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.
-
Zdravím, může mi někdo poradit jogurt se mi srazil. V minulosti jsem ho dělala několikrát úspěšně a teď se mi srazil
-
Už jste někdo použil sojové sušené mléko Zajíc místo normálního sušeného mléka???
-
Určitě můžete na další dávku použít váš domácí jogurt
-
PROSIM O RADU , jogurt dělám podle vašeho receptu, ale zajimá mě zda jde použít můj jogurt pro výrobu - nebo musím stále pokaždé kupovat.
-
dělám jogurt jenom z mléka a bílého jogurtu skleničky zabalím do deky a nechám přes noc na kuchynské lince. Jogurt krásně zhoustne a ted když jsou čerstvé jahody nemá chybu.
-
helena:activii ne, výborný je z madety nebo choceňský či holandii
-
jaký jogurt dáváte,dala jsem aktivii a neudělal se
-
my jsme vždycky přidávali ovoce až před před servírováním, variantu před ztuhnutím nemám vyzkoušenou
-
ahoj, cráda vyzkouším, ale moje děti jsou spíš na ovocné jogurtíky, tak se chci zeptat - může se do jogurtu před ztuhnutím přidat třeba mixované ovoce ? Zhoustne to i s ním ? Nebo se přidává až před snědením ? díky za odpověď
-
dotaz pro Martu
jogurtovač jsem dostala darem, bohužel bez návodu k použití, na jak dlouho tam dáváte jogurty ztuhnut? -
Já dělám jednodušší, 1 litr čerstvého mléka(kupuji Bio amálku),1 kelímek "živého" jogurtu, smíchat a dát na teplé místo. V zimě dám na noc na topení, nebo to šoupnu do peřim s pt lahvemi horké vody a za 4-6 hodin je hotovo. Dám vychladit, při tom to zhoustne a je jogurt na světě. Lepší je hned po umíchání dát do skleniček s víčkem, aby se do hotového jogurtu nemuselo sahat. Vydrží tak i více jak týden v lednici. A pokud to strčíme do trouby, nesmí být teplejší než 50°C, jinak živé kultuy v jogurtu uhynou.
-
Pro "marta nereg." - dělám jogurt z mléka z automatu, který je přímo v kravíně a z jogurtu koupeného hned ve vedlejším okénku a je to fakt BOMBA!!! Skvělá chuť i bez tatry!!! A hustý, mňam - dcerky ho baští s grankem