Domácí jogurt

Marta Kuchařka:

Ostatní 20 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

2 litry čerstvého (nejlépe plnotučného) mléka
Nyní v akci
1 malý hustý jogurt
Nyní v akci
1 mléko Salko
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko převaříme, když zchladne asi na 40 stupňů, tak do něj zamícháme jogurt a zahuštěné mléko. Necháme stát vklidu a v teple asi 24 hodin, ale může zhoustnout i dříve. V lednici vydrží i několik dní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí jogurt

  • Kohoutová Kohoutová(neregistrovaný)

    Zdravím, může mi někdo poradit jogurt se mi srazil. V minulosti jsem ho dělala několikrát úspěšně a teď se mi srazil:-//:no:

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Už jste někdo použil sojové sušené mléko Zajíc místo normálního sušeného mléka???:-?

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Určitě můžete na další dávku použít váš domácí jogurt ;-)

    Odpovědět

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    PROSIM O RADU , jogurt dělám podle vašeho receptu, ale zajimá mě zda jde použít můj jogurt pro výrobu - nebo musím stále pokaždé kupovat.

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    dělám jogurt jenom z mléka a bílého jogurtu skleničky zabalím do deky a nechám přes noc na kuchynské lince. Jogurt krásně zhoustne a ted když jsou čerstvé jahody nemá chybu.

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    helena:activii ne, výborný je z madety nebo choceňský či holandii;-)

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    jaký jogurt dáváte,dala jsem aktivii a neudělal se

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    my jsme vždycky přidávali ovoce až před před servírováním, variantu před ztuhnutím nemám vyzkoušenou ;-):-)

    Odpovědět

  • e.t. e.t.(neregistrovaný)

    ahoj, cráda vyzkouším, ale moje děti jsou spíš na ovocné jogurtíky, tak se chci zeptat - může se do jogurtu před ztuhnutím přidat třeba mixované ovoce ? Zhoustne to i s ním ? Nebo se přidává až před snědením ? díky za odpověď

    Odpovědět

  • MarkétaX MarkétaX(neregistrovaný)

    dotaz pro Martu

    jogurtovač jsem dostala darem, bohužel bez návodu k použití, na jak dlouho tam dáváte jogurty ztuhnut?:-8

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Já dělám jednodušší, 1 litr čerstvého mléka(kupuji Bio amálku),1 kelímek "živého" jogurtu, smíchat a dát na teplé místo. V zimě dám na noc na topení, nebo to šoupnu do peřim s pt lahvemi horké vody a za 4-6 hodin je hotovo. Dám vychladit, při tom to zhoustne a je jogurt na světě. Lepší je hned po umíchání dát do skleniček s víčkem, aby se do hotového jogurtu nemuselo sahat. Vydrží tak i více jak týden v lednici. A pokud to strčíme do trouby, nesmí být teplejší než 50°C, jinak živé kultuy v jogurtu uhynou.

    Odpovědět

  • Jana+3lumpici Jana+3lumpici

    Pro "marta nereg." - dělám jogurt z mléka z automatu, který je přímo v kravíně a z jogurtu koupeného hned ve vedlejším okénku a je to fakt BOMBA!!! Skvělá chuť i bez tatry!!! A hustý, mňam - dcerky ho baští s grankem

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Dobrý nápad jak ušetřit a nakrmit děti.Taťka nám ho jako děckam dělal a nikdy jsen se ho nezeptala na recept.Teď mám aspoň recept a motivaci ho začít dělat.

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Přidávám plusový bodík. Také dělávám. Dávám do vlažné trouby, nebo na radiátory. Ztuhne tak rychleji.

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    Sekule:-), se Salkem je jogurt skutečně docela sladký a v kombinaci s plnotučným mlékem celkem i kalorická bomba...ale dobrá:-D:-D. Někdo hrnec balí do peřin. Moje mamka mívala jogurt tak hustý, že v něm lžíce stála a jogurt se dal ukrajovat, mně se už takový nedařil (máme tu chladněji), tak jsem si nedávno pořídila jogurtovač;-). A určitě musí být bezvadný jogurt dělaný z plnotučného mléka z mléčných automatů (musím vyzkoušet:-) ).

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo