Domácí jogurt

Marta Kuchařka: Marta

Ostatní 23 názorů

Suroviny

2 litry čerstvého (nejlépe plnotučného) mléka
1 malý hustý jogurt
1 mléko Salko
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko převaříme, když zchladne asi na 40 stupňů, tak do něj zamícháme jogurt a zahuštěné mléko. Necháme stát vklidu a v teple asi 24 hodin, ale může zhoustnout i dříve. V lednici vydrží i několik dní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí jogurt

  • Svatoušek1547 Svatoušek1547(neregistrovaný)

    Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.

    Odpovědět

  • Svatoušek Svatoušek(neregistrovaný)

    Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.

    Odpovědět

  • Svatoušek Svatoušek(neregistrovaný)

    Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.

    Odpovědět

  • Kohoutová Kohoutová(neregistrovaný)

    Zdravím, může mi někdo poradit jogurt se mi srazil. V minulosti jsem ho dělala několikrát úspěšně a teď se mi srazil:-//:no:

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Už jste někdo použil sojové sušené mléko Zajíc místo normálního sušeného mléka???:-?

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Určitě můžete na další dávku použít váš domácí jogurt ;-)

    Odpovědět

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    PROSIM O RADU , jogurt dělám podle vašeho receptu, ale zajimá mě zda jde použít můj jogurt pro výrobu - nebo musím stále pokaždé kupovat.

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    dělám jogurt jenom z mléka a bílého jogurtu skleničky zabalím do deky a nechám přes noc na kuchynské lince. Jogurt krásně zhoustne a ted když jsou čerstvé jahody nemá chybu.

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    helena:activii ne, výborný je z madety nebo choceňský či holandii;-)

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    jaký jogurt dáváte,dala jsem aktivii a neudělal se

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    my jsme vždycky přidávali ovoce až před před servírováním, variantu před ztuhnutím nemám vyzkoušenou ;-):-)

    Odpovědět

  • e.t. e.t.(neregistrovaný)

    ahoj, cráda vyzkouším, ale moje děti jsou spíš na ovocné jogurtíky, tak se chci zeptat - může se do jogurtu před ztuhnutím přidat třeba mixované ovoce ? Zhoustne to i s ním ? Nebo se přidává až před snědením ? díky za odpověď

    Odpovědět

  • MarkétaX MarkétaX(neregistrovaný)

    dotaz pro Martu

    jogurtovač jsem dostala darem, bohužel bez návodu k použití, na jak dlouho tam dáváte jogurty ztuhnut?:-8

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Já dělám jednodušší, 1 litr čerstvého mléka(kupuji Bio amálku),1 kelímek "živého" jogurtu, smíchat a dát na teplé místo. V zimě dám na noc na topení, nebo to šoupnu do peřim s pt lahvemi horké vody a za 4-6 hodin je hotovo. Dám vychladit, při tom to zhoustne a je jogurt na světě. Lepší je hned po umíchání dát do skleniček s víčkem, aby se do hotového jogurtu nemuselo sahat. Vydrží tak i více jak týden v lednici. A pokud to strčíme do trouby, nesmí být teplejší než 50°C, jinak živé kultuy v jogurtu uhynou.

    Odpovědět

  • Jana+3lumpici Jana+3lumpici

    Pro "marta nereg." - dělám jogurt z mléka z automatu, který je přímo v kravíně a z jogurtu koupeného hned ve vedlejším okénku a je to fakt BOMBA!!! Skvělá chuť i bez tatry!!! A hustý, mňam - dcerky ho baští s grankem

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: výroba domácího jogurtu výroba domácího jogurtu bez jogurtovače výroba domácího jogurtu v jogurtovači výroba jogurtu v jogurtovači recept na jogurt jogurt jogurtovač recepty výroba domácího jogurtu, recept výroba jogurtu recept jogurt recept výroba jogurtu výroba domácího jogurtu recepty jak se dela jogurt jogurtovač výroba jogurtu domácí bílý jogurt recept jak udělat jogurt výroba jogurtu bez jogurtovače jak vyrobit jogurt jogurt z domácí pekárny jogurtovač recept

Zapomněl/a jsem heslo