Domácí jogurt - hustý

sarka 38 Kuchařka: sarka 38

7 skleniček Ostatní 32 názorů

Suroviny

1 l mléka polotučného
5 PL sušeného mléka - polotučného (Bohemilk)
1/4 - 2/3 plechovky salka(zahuštěného slazeného mléka)-(podle toho jak chcete mít jogurt sladký)
1 bílý jogurt s živými kulturami
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko si nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupňů.

  2. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou.

  3. Necháme stát, dokud mléko nezchladne na teplotu těla(max. 40st). Nesmí to být víc, protože by se veškeré kultury z jogurtu zničily.

  4. Potom do toho rozmícháme activií.

  5. Nalijeme do skleniček - do jogurtovače a necháme zahřívat tak 5 hodin. Čím delší dobu to necháte, tím bude jogurt kyselejší.

Poznámka

Může se to nechat i v hrnci a dát ho na teplé místo. Někdo to dělá na topení.Používám sušené mléko "bohemilk", dávám ho rovnou do mléka, nemusí se rozmíchávat zvlášť. Nedělá hrudky, krásně se rozpustí.

Salko se dávat nemusí, ale s ním je dobrý, nasládlý.My už ani nedáváme džem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí jogurt - hustý

  • Soukupka Soukupka

    sarka 38: Já neměla sušené mléko, tak jsem dala sušenou syrovatku a.....super!!

    Odpovědět

  • Soukupka Soukupka

    Dělala jsem se salkem před třemi měsíci, jeden jsme zapomněli v lednici, dnes byl nalezen a skvělý!!!! Jdeme večer pro kravské mléko ( domácí) a znovu uděláme.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Výborný,dnes vyzkoušený a povedl se.
    Díky.:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Delávám doma také podobný recept, obcas zamením aktívii za holandii. Dost casto se mi stává, ze nemám doma susené mléko, protoze nejsem jeho zastáncem a na nic jiného ho nepouzívám, tak klído nahradím sunarem, jelikoz mám malé deti a sunar mám doma vzdy. Nekdy syn remcá, ze je málo sladký, tak pridám trtinový cukr, po kterém ale zustane melasa na dne sklenicky. Po jogurtech se jen zaprásí a nejstarsí 9ti letý syn by je klído snedl vsechny na posezení:-p

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    maja:Ahoj, prosím tě, jak děláš ten jogurt s termoskou?? děkuji:-))

    Odpovědět

  • Mikulka Mikulka(neregistrovaná)

    Já vyrábím bez jogurtovače, v peřině.Večer vyrobím, naleju do skleniček od přesnídávek, zabalím do utěrky a rychle zabalím do peřin pro hosty, ke snídani je hotový.

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38(autorka receptu)

    Plnotučné mléko jsem nezkoušela. Jen to tekuté, sušené jen nízkotučné a polotučné. Takže si myslím, že to nebude vadit. Možná, že bude jogurt dokonce chutnější :-)

    Odpovědět

  • Raketa Raketa

    Vyrábím jogurt podobně, jen bez přidání sušeného mléka a dost mi vadí, že je poměrně řídký. Takže díky za tip se sušeným mlékem! Jen se chci zeptat, můžu použít mléko plnotučné? Obsah tuku mi nevadí, naopak. Např. při výrobě falešného marcipánu se podaří jen s polotučným, tak jestli tonení podobné.

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38(autorka receptu)

    Poslední dobou místo salka dávám jen 5 lžic cukru, a je stejně hustý... :-) !! je to opravdu vykoušené protože ten jogurt dělám 1-2 týdně už několik let !! :yes:;-):-p

    Odpovědět

  • Trixy Trixy(neregistrovaný)

    máte někdo odzkoušeno jestli tam to salko funguje pouze jako sladidlo nebo i jako zahuštovadlo?

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38(autorka receptu)

    U nás mají v kauflandu jogurt také v krabici, jako prodávají čerstvé mléko, nebo kefír (podmáslí)... Jinak je ten domácí jogurt na chuť stejný jako kupovaný... :-p:-))

    Odpovědět

  • maja maja(neregistrovaná)

    tejaja: máš pravdu, treba to tak brať, hlavne, že je hustý, chutný a čerstvý, vieš čo si tam dala. Zo zvedavosti som si kúpila actviviu bielu, je trochu redšia a tiež je veru ťahavá, hoci je z obchodu. Skúsila som hollandiu selský jogurt a je to asi rovnaké ako iné.:-)Ešte jeden poznatok, niekde som čítala, že sa dá robiť jogurt v termoske, fakt je to superné, len treba termosku na jeden liter so širším hrdlom. Hotový jogurt dám do pohárikov a do chladničky. Žiadny problém s rúrou, či je teplota dostatočná a pod., žiadna spotreba energie.

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38(autorka receptu)

    Ano, máte pravdu trochu jinou konzistenci má, je "tahavý". Já jsem přestala poslední dobou dávat salko, a řekla bych, že je to trochu lepší. Když nedáte to sušený mléko, tak ten jogurt bude řidší. :-S

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    maja: doma urobený jogurt bude mať inú konzistenciu ako ten z obchodu. V tom z ochodu máš zahusťovadlá, škroby a iné, emulgátory...nie je to pfravý jogurt plný jogurtovej kultúry. Pozri na kelímok, čo obsahuje...jogurt má zahustiť jogurtová kultúra baktérií, nie škroby ani želatína. Takže nechci mať jogurt ako z obchodu :-D;-)

    Odpovědět

  • maja maja(neregistrovaná)

    vie mi niekto poradiť, pokúšam sa robiť jogurt, je síce pekne hustý, ale trochu ťahavý, pridala som na zahustenie sušené mlieko, niekde som čítala, že je ťahavý kvôli sušenému mlieku. Ešte skúsim zmeniť značku jogurtu, potom už neviem. Použila som aj UH mlieko aj s krátkou trvanlivosťou.:-(

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: domácí jogurt domácí jogurt se sušeným mlékem domácí jogurt recept recept na domácí jogurt recepty na domaci jogurt v jogurtovaci jak se dělá jogurt jak udělat domácí jogurt v jogurtovači domáci jogurt v jogurtovači recept na domaci jogurt v jogurtovaci domácí jogurt susene mleko domaci jogurty domácí jogurt ze sušeného mléka jogurtovač recepty jogurtovač recept sušená jogurtová kultura domácí jogurt z jogurtovače jogurt ze salka jak zahustit domácí jogurt recept na jogurt z jogurtovače domácí jogurt salko

Zapomněl/a jsem heslo