Obi pajšl
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho chrupavek, dochuťte podle svého. Pak už jen sklízejte pochvaly!
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 953 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,26 g |
Tuky | 60,37 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 32,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když zbude (druhý den), rozleží se a je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.Suchá zápražka je podmínkou a dává pajšlu nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru lze udělat polévku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2018 20:54
Já pajšl podávám s bramborovým knedlíkem, popř. s bramborama
22. 12. 2010 22:04
23. 2. 2010 12:00
U nás ho mimo mne nikdo nechce, a tak ho dělám málokdy. Teď, když o něm čtu, jsem na něj dostala obrovskou chuť; budu muset nakoupit...
Václave, posílám bodíka a až ho budeš vařit, tak zabal a pošli aspoň trochu vůně.
Colombo - tam ho měli nejlepší
teď o něj v hospodě ani nezavadíš.
17. 12. 2009 10:55
15. 12. 2009 14:23
14. 12. 2009 20:55
13. 12. 2009 20:51
13. 12. 2009 17:01
13. 12. 2009 16:34
13. 12. 2009 16:11
13. 12. 2009 15:15
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:12
13. 12. 2009 13:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Tesale uvařila před 3 hodinami
Hromádky od paní Zdeničky
Tesale uvařil před 3 hodinami
Moravský králík
Gottfried uvařil před 3 hodinami
Modelované květiny z cukrové modelovací hmoty
Ajkapribyl uvařila před 4 hodinami
Domácí bramboračka
radekfiala uvařil před 5 hodinami
Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
baghira.cz uvařila před 8 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Monica19 uvařila před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Sirenis uvařila před 9 hodinami
Zdravý makový koláč
pavca71 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hlíva je po žampionech druhá nejoblíbenější pěstovaná houba. Přinášíme šikovné nápady na její kuchyňské zpracování
VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč
Jak připravit suchou jíšku? Dokonale zahustí pokrm i bez přidaného tuku
Další recepty
Tématické fráze: pajšl pajslova omacka jehněčí pajšl jak se děla pajšl pajšl recept co je pajšl recept pajšl hovězí pajšl recepty pajsl recept na pajšl co je to pajšl domácí pajšl pajšl omáčka jak uvařit pajšl omáčka pajšl omáčka z pajšlu jak se vari pajsl zápraška vepřovy pajšl pajšlová máčka
Suroviny: plíce vepřové, srdce vepřové, jazyk vepřový, játra vepřová, maso vepřové, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, ořech muškátový, sůl, cukr, ocet
Obi pajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNpY
17 názorů