

Krevetové rizoto
Suroviny 3 porce
- 250 g rýže
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
- 4-5 stroužků česneku
- 200 g předvařených loupaných krevet (já používám menší kokteilové)
- 1 jarní cibulka
- 200 g hrášku (mraženého nebo čerstvého, NE konzerva!)
- sůl (není nutná - solíme česnekem)
- pepř
- parmazán (strouhaný)
Postup přípravy receptu
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem.
Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek.
Přidáme krevety a zarestujeme. Já měla krevety mražené, které jsem nechala od rána pozvolna rozmrazit.
Ke krevetám s česnekem přidáme nakrájenou jarní cibulku, zarestujeme a přidáme čerstvý nebo rozmražený hrášek.
Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. podusit.
Mezitím se nám dovaří rýže. Já ji vařím ve větším množství vody, takže ji v této chvíli sliju.
Rýži přidáme ke krevetám a zelenině, promícháme a dle potřeby a chuti event. osolíme a opepříme.
Podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Parmazán jsem až do nedávné doby nekupovala - přišlo mi to moc drahé a zbytečné. Ale není, na chuti jídla je to opravdu hodně znát.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevetové rizoto
-
Navir: Díky
Zkus si ho uvařit, není to tak těžké
-
Teď na mne vyskočila z "náhodných" tato fotografie krevetového rizota a nemohu než žasnout nad krásně naaranžovanou fotkou. Je to pastva pro oči a po přečtení receptu i pro ústa
-
To byla dobrůtka
Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži a nemělo to chybičku. Přítel si pošmakoval...
-
* Rýže s krevetami ....myslím, že je to lepší s kulatozrnou rýží a pravým italským rizotem
-
To Martin Šimáček - v receptu píšu cca 5 minut a bylo to OK, ale stačilo by asi i méně.
-
Martin Šimáček:Krevetky jsou už předvařené a po deseti minutách by byly gumovité.Stačí je prohřát na lžíci oleje nebo másla velmi krátce (dvě tři minuty stačí) a přidat až přímo do hotové směsi nebo jen přelít vařící vodou a přidat k hotovému a krátce společně prohřát.
-
Můžu se optat, ty krevety jsou předvařené nebo ne?
Já mám koupené předvařené a porůznu jsem četl, že se mají jen tak ohřát na pánvi...Tady jak to čtu to je tam na deset minut na pánvi s tím restování a tak.
Díky za odpověď
Martin -
Papričko, krevety mám moc ráda, ale často je nedělám... Zbytek rodiny totiž tyto moje chutě nesdílí...
, i když je nechápu...
Navnadila jsi mě tak, že si tvoje rizoto snad udělám sama pro sebe...Já k nim miluju chuť čerstvých koriandrových listů a hodně citrónové šťávy. Tvůj recept vypadá báječně...
-
Krabí tyčinky jsou dost chemické, i když je taky používám, ale tohle je lepší - přímo z moře vytažený
-
Někde jsem teď viděla rizoto z krabích tyčinek, že by tady? Už v tom mám gulášek!!
Krásné kopečky, Market
-
Jak píšete v poslední části receptu, tak existuje i "sýr typu parmazánu" a ten je levnější, ale chuť podobná. Takže dvě mouchy jednou ranou - dobrá chuť i cena :) A jinak recept super, krevety můžu..zvlášť tygří..
-
-
fuuuha....tak to je teda
-
+10
-