Rizoto s gyrosem

Suroviny

200 g rýže
500 g vepřové plecko
4 lžíce oleje
2 velké cibule
4 listy bílého zelí
1 paprika čerstvá (lusk)
1 lžička koření Gyros
špetka tymiánu
špetka oregana
1 dl vývaru
červený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do měkka.

  2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji, přidáme Gyros a ostatní koření, zamícháme a přidáme maso.

  3. Zprudka je na cibuli a koření opečeme a podlijeme horkým vývarem a dusíme téměř do měkka.

  4. Před dokončením, přidáme nakrájenou papriku a zelí, osolíme a za častého míchání necháme změknout.

  5. Hotové smícháme s uvařenou rýží. Místo hlávkového zelí jsem použila zbytek čínského zelí.

Poznámka od kuchařky

Můžeme servírovat každé zvlášť, nebo směs smíchat s rýží.

Dobrou chuť.

Já si většinou uvařím větší porci, rozdělím do mikroténových sáčků, dám zamrazit, a když není čas vařit, příjde vhod

Komentáře k receptu Rizoto s gyrosem

Tématické fráze: rizoto recepty rizoto recept recept na rizoto gyros recept giros rizoto recept risoto s gyrosem smažená rýže s gyrosem pečená rýže s gyrosem recepty - rizoto jak zamrazit rizoto recept rizoto giros gyros s bulgurem zeleninové rizoto se žampiony můžu zamrazit uvařenou rýži srbské rizoto s bulgurem rýže s gyrosem rizoto zamrazit cinsky gyros s ryzi jak zamrazit rizoto zamrazit rizeto