Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

2 porce Hovězí maso 4 názory

Suroviny

6 telecích medailonků z kýty (po 80 g)
3 lžíce přepuštěného másla (ghí)
miska pravých hřibů
100 ml bílého suchého vína
200 ml smetany
asi 4 snítky tymiánu
3 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme.
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla.

  2. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků.
    Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo.
    Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Tématické fráze: telecí medailonky telecí kýta recepty telecí medailonky recept telecí kýta recept recept na telecí medailonky recept na telecí kýtu telecí maso recept telecí maso na másle recepty na telecí kýtu recept na telecí maso telecí medailonky z kýty omáčka redukce z hřibů telecí medailonky recepty hříbkovo rozmarýnové ragú teleci polévka omáčka recept teleci recept telecí maso recepty telecí medailonky s houbami příprava telecích medailonků telecí recepty

Zapomněl/a jsem heslo