Jak z kusu masa vytvořit úhledný balíček pomocí kuchyňského provázku
Stáli jste už nad kusem masa a přemýšleli, jak ho před tepelnou úpravou svázat do pěkného tvaru jako to vídáte v televizních pořadech o vaření? Naučíme vás to. Sledujte naše video.
Jeden provázek a dvě ruce
Maso na jednom kraji ovineme začátkem kuchyňského provázku (koupíte v domácích potřebách) a zajistíme dvěma uzlíky. Pak vždy rukou provázek překřížíme na očko, toto očko podvlékneme pod masem, umístíme hned za prvním ovinem a přitáhneme. Podvlékáme provázek vždy na tom kraji, na kterém jsme začínali a postupujeme ke konci. To znamená, že další smyčky klademe směrem od uzlíku k volnému konci masa a snažíme se o pravidelné rozmístění oček.
Dokončení postupu
Po vytvoření a utažení poslední smyčky ještě celý kousek masa omotáme dvakrát příčně, ustříhneme provázek a podvlečením a svázáním s druhým koncem zajistíme proti rozmotání.
Tento způsob nejlépe využijeme u nepravidelného kusu masa, u masových rolád a závitků nebo u masa zabaleného např. do plátků slaniny. Tím z masa nic neodpadne.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře