Kapustovo-bulgurové placičky
Suroviny
Porce: 16ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 973 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,02 g |
Tuky | 33,49 g |
Vláknina | 50,89 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 241,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro neznalce něco od tety Wiki:
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.
Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice, označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi, bez následného tepelného zpracování.
Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh).
V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2015 18:44
23. 5. 2012 20:31
23. 5. 2012 07:10
22. 5. 2012 15:54
22. 5. 2012 15:37
22. 5. 2012 14:25
22. 5. 2012 14:11
22. 5. 2012 14:09
22. 5. 2012 13:14
22. 5. 2012 11:48
22. 5. 2012 11:45
22. 5. 2012 11:41
22. 5. 2012 11:40
22. 5. 2012 09:38
22. 5. 2012 09:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 2 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 3 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Další recepty
Tématické fráze: bulgurove placky bulgrove placicky placky z bulguru sekana z bulguru bulgur placičky co je burgur bulgurové placky s kapustou placičky z bulgu kapustove placky s bulgurem placičky z bulguru bulgurová polévka květákovobulgurové placičky placky z bulguru a kapusty kapustovo květákové placičky porkove plack kapustovo ryzove placicky recept kapustovo mrkvove placicky bulgur salat nej recepty bulgur drcena psenice
Suroviny: kapusta, bulgur, bujón zeleninový, voda, česnek, cibule, olej olivový, květ muškátový, sůl, strouhanka, vejce
Kapustovo-bulgurové placičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXR6
24 názorů