Skopové maso a Ia Dárius
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 110 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,96 g |
Tuky | 17,33 g |
Vláknina | 9,42 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 20,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od přítele. Nikdy nikdo, když jsem ho pak uvařila doma, nedokázal rozeznat skopové od jelena atd. Koření naprosto pohltí veškeré pachy z mas třeba skopového nebo jelenů z říje. Tento recept není složitý na práci, protože se dělá v jednom hrnci, ale na sehnání ingrediencí. Neriskujte se záměnou koření. Vše je o správném poměru a tento je přímo hotová alchymie. Hodí se jak na decentní rodinou slavnostní večeři, tak i na velkou párty. Doplnila bych toto pikantní aromatické jídlo dobrým červeným vínem a ozdobila bych ho rajčaty a pouze zeleným čerstvým salátem. V případě kuřecího masa bych volila jen stehna. Doba varu receptu se pak zvládne za půl hodiny. Hovězí nebo jelení maso potrvá naopak o chvíli déle. Dobrý nápad je , že maso můžeme udusit také navečer, vyndat jen zeleninu, koření a citron a druhý den jídlo jen v klidu dodělat uvedením do varu vývaru a přidáním rýže. Koření poslouží na další i bezmasá jídla. Vydrží nám roky.
Tento recept si zamilujete a začnete jíst skopové maso i když jste ho nikdy neměli na česneku rádi. Dokonale překvapí každého gurmána.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 9 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 48 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: skopové maso koření na skopové maso vyvar ze skopoveho skopový vývar koření na jehněčího masa vývar ze skopového masa skopové s rýží jehněčí maso recepty skopové maso koření na skopové na maso jake koření na skopového masa skopový salám jaké koření na skopové maso jak uvařit skopové maso recept na skopové maso skopové maso nejlepší recepty skopové maso recept jak uvařit skopového masa doba pečení skopového přírodní jehněčí maso recept
Suroviny: maso skopové, kardamom, bujón zeleninový, koření tandori masala, máslo, pepř zelený, česnek, cibule, petržel, citron, skořice celá, sůl, mrkev, petržel, rýže předvařená
Skopové maso a Ia Dárius
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4yQg
0 názorů