Výpečky ze skopového masa

marki87 Kuchařka: marki87

Doba přípravy: cca 2 hodiny cca 4 porce Jiné maso 10 názorů

Suroviny

500 g skopové kýty (plec)
2 ks slaniny
2 cibule
6 lístků bobkového listu
10-15 kuliček nového koření
2-3 snítky tymiánu
2 dcl bíleho vína
sůl
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti. Já mám raději výraznější chuti a od toho se odvíjí i počet surovin, které jsem použila. Kdo má raději méně kořeněné, nechť přidá menší množství ;o)).

  2. Maso s kořením pořádně promícháme a zakápneme trochou oleje tak, aby se nám všechny chuti pěkně nasákly do masíčka.

  3. Dáme do lednice a necháme minimálně přes noc uležet.

  4. Do pekáčku si nakrájíme na malé kostičky trochu špeku a na větší kousky cibuli a promícháme.

  5. Přidáme marinované maso, zalejeme skleničkou bílého vína a trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba na 200°C asi 1,5 hodiny přiklopené na a pak ještě 30 minut dopečeme odklopené (dle potřeby můžeme ještě podlít).

  6. Upečené maso je krásně měkké a voňavé. Můžeme zvolit různé typy příloh dle gusta (bramborové knedlíky, houskové knedlíky, brambory, rýži, ...) a doplnit špenátem, zelím či dušenou zeleninou. Já jsem zvolila kombinaci s bramborovým knedlíkem a mým oblíbeným kopřivovým špenátem (viz další můj recept).

Poznámka

Jarní kopřivový špenát: http://www.toprecepty.cz/recept/18804-jarni-kopriv...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Výpečky ze skopového masa

  • Jano Jano(neregistrovaný)

    Kolík to je 2 ks slaniny?

    Odpovědět

  • Andulakovina Andulakovina

    marki87:toto je vyborny recept.nedelala jsem sice vypecky ale upekla platky a musim rict ze to bylo vazne vynikajici!!!!!!!! Marketko,jsem za tento recept opravdu vdecna jelikoz me to skopove tez nevoni ale pridala jsem tam i ten ocet ktery jsi poradila a vubec nic citit nebylo. bohuzel nemela jsem bile vinecko ale i tak skvele!!! mame plny mrazak ovecek takze priste urcite znovu a i s vinkem.dekuju moc opravdu.:-)

    Odpovědět

  • marki87 marki87(autorka receptu)

    Jitule: Mně to skopové posledně taky trochu smrdělo, ale tím naložením ten odér jde pryč. Mně se osvědčilo do té marinády kápnout ještě trochu octa (doporučil mi to známý, co dělá kuchaře), ten to vytáhne úplně. Stačí nechat v lednici přes noc a smrdět by to pak vůbec nemělo.

    Odpovědět

  • Jitule Jitule(neregistrovaný)

    mám dotaz, když je to naložené, tak to maso pak není cítit nebo je??mám v mrazáku skopové ale rodině smrdí, tak se ptám, zda to tím zamaskuji :-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Kdybych sehnal skopové, určitě bych to spáchal.:yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Market, k tomuhle receptu by stačil ten pekáček s masem a k druhému-ke špenátu ten talíř a máš to vykutěné!:-)

    Odpovědět

  • marki87 marki87(autorka receptu)

    Jana: Díky za přivítání :-) Dodám fotky hned po prvním jarním sběru :-) ... Teď jsem dodělávala zásoby z mrazáku a bohužel jinou fotku k dispozici nemám :-/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jen ty fotky, mohly být každá jiná;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Markétko, druhá, kterou zde znám, vítám tě na Topreceptech:-K a díky za 2 hezké recepty. Hezky si popsala jarní kopřivový špenát. Já to ještě nezkoušela, protože zde jsou kopřivy hodně zaneřáděné od pejsků, ale určitě bych to zkusit chtěla. Je známo, že kopřivy mají velké využití.;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

Tématické fráze: skopové maso recepty skopové maso recepty na skopové maso pečené skopové maso recept na skopové maso skopové maso cena skopové recept skopové maso recept skopové recepty nakládání skopového recepty skopové maso priprava skopoveho skopové se špenátem jak upéct skopové maso vypecky cena skopového masa recept na skopové recept skopové maso ceny skopového masa co je skopové maso

Zapomněl/a jsem heslo