

Falešná račí polévka (z ryzců)
Suroviny
- 60 dkg čerstvých ryzců
- 1,75 l vývaru
- máslo
- hladká mouka
- 10 dkg sterilovaných fazolek (zelených)
- máslo na podušení
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
Ryzce očistíme a nadrobno nakrájíme. V kastrole rozehřejeme máslo přidáme ryzce a dusíme do měkka. Poprášíme moukou, osmahneme, pak podléváme studeným vývarem a dobře provaříme.
Nakonec přidáme šikmo nakrájené fazolky, které jsme předem podusili na másle s jemně nasekanou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešná račí polévka (z ryzců)
-
Na obrázku je sice polévka nejspíš z Lišek, ale jinak je úžasná, je to prostě ŽRÁDLO !!!
-
Škoda, že jsem je nevyfotila, abys mohla porovnat s tím, co Ti ten Turek prodal.
. Až zase nějaké najdu / letos jich je tady málo /, tak vyfotím
-
ja som si vtedy uvarila iba jednu porciu a muz ma isiel zabit, ze preco som neuvarila aspon dve
no ale tie *ryzce* to bola katastrofa zohnat....a bohvie ci som vobec zohnala ryzce...a vyzbierala u turka v zelenenine celu prazdnu ladicku...mozno tam uz povyhadzoval co pozmetal z regalov...
-
Měl jsem málo ryzců, tak jsem přidala ještě jiné houby a fazolky jsem měla zmražené. Je to moc dobrá polévka
-
najvacsi problem bolo zistit co su to *ryzce* neviem, ako chuti prava racia polievka, ale tato chuti normalne.