Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
21. 7. 2023 Ostatní
Letošní cuketová sezona stále pokračuje a nápady těch, kteří stále nosí ze zahrady další kousky této zeleniny dochází. Proto vám nabízíme tip, jak spojit chutné s užitečným. Langoše jsou totiž osvědčeným hitem a zbavit se další cukety potěší.
Nebojte se droždí
Příprava velmi jednoduchá, ačkoliv může někoho zprvu odradit přítomnost droždí v receptu. Není však důvod se obávat složitého kynutí, jelikož je v receptu použito sušené droždí, stačí vše jen smíchat dohromady.
Mohlo by vás zajímat
Zvolte si mouku podle svého
Pokud by někdo měl problém s hladkou moukou, která je při tvorbě langošů použita, může si vytvořit mouku cuketovou, ale v tom případě musí počítat se zdlouhavým sušením zeleniny a o rychle udělané večeři se již bavit nemůžeme. Některé recepty zase doporučují kromě hladké použít i polohrubou mouku.
Pro ty, kteří nechtějí smažit langoše v oleji, se nabízí možnost využití trouby či horkovzdušné fritézy. Musíme však počítat s tím, že v takovém případě ztratíme u této původně maďarské pochoutky onu typickou křupavost.
Cuketový langoš
Na čtyři větší kousky netradiční verze oblíbeného festivalového pokrmu budete potřebovat: 500 g čerstvé cukety, 400 g řeckého jogurtu, 500 g hladké mouky, 20 g sušeného droždí, 1 lžičku prášku do pečiva, 300 ml polotučného mléka, 1 lžičku cukru, sůl, řepkový olej na smažení.
Jak na to?
- Cuketu nastrouhejte do mísy a posolte. Zhruba po deseti minutách slijte vodu, kterou cuketa pustila, popřípadě ji ještě vymačkejte.
- Smíchejte sušené droždí, vlažné mléko, mouku a cukr. Přidejte vymačkanou cuketu, jogurt, špetku soli a prášek do pečiva. Ze všech surovin uhněťte vláčné těsto.
- Bez kynutí okamžitě vkládejte na pomoučený vál středně velké kuličky těsta, ze kterých vytvoříte placky.
- Připravené langoše smažte na pánvi plné rozpáleného oleje.
- Langoše můžete zdobit klasicky česnekem, kečupem a strouhaným sýrem, ale nebojte se ani povidel či sladkého tvarohu.
Pokud máte chuť na další klasiku a potřebujete použít cuketu, zkuste karbanátky z našeho videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která… Číst více
Sladké Fidorky se pečou už od první republiky. Kde vzaly svůj zvláštní název?
Kulaté Fidorky přežívají přízeň i nepřízeň osudu… Číst více
Pravé Tatranky jsou jenom jedny. Název získaly podle svého původního tvaru
Tatranky jsou v Česku tak populárním druhem… Číst více
Jak vařit jáhly. Zdravě doplní jídelníček a jejich příprava není složitá
Znáte jáhly? Vypadají jako kuskus, ale na rozdíl od něj jsou přirozeně bezlepkové. Maličká žlutá zrníčka jáhel nejsou nic jiného, než vyloupané proso… Číst více
Jak uvařit ovesnou kaši. Zdravá, chutná a levná snídaně během chvilky
Snadná příprava Ovesná kaše je uvařená během chvilky, na její přípravě není nic složitého. V hrnci ohřejeme vodu nebo mléko, případně půl na půl.… Číst více
Jídelníček podle horoskopu: Na záněty trpící Ryby by měly jíst česnek. Štíři, pozor na sladké!
Pokud tomu věříte, pak horoskop, tedy postavení… Číst více
Jak upéct jednoduché sušenky. Máme pro vás oblíbené recepty
Sušenky jsou celoročně oblíbené pečivo nejen k čaji, ale i jako doplněk pohárů, pudinků, krémů, pěn a ovocných dezertů. Sice je na trhu veliké… Číst více
Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Na bramborové těsto potřebujeme moučné brambory varného typu C, mouku, vejce a sůl. Brambory předem uvaříme, oloupeme, prolisujeme nebo studené… Číst více
Ovesné vločky se hodí nejen na kaši. Jsou skvělé do lívanců, vaflí i palačinek
Výhody použití ovesných vloček Jsou lehce stravitelné a doporučují se při různých dietách. Své místo mají ve výživě dětí, sportovců a ve zdravé… Číst více
Jak na dokonalé škvarky? Záleží na typu sádla i teplotě. A chce to jedno malé kouzlo...
První měsíce roku, kdy je venku většinou pořádná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se tvarují langoše. Zvládnete to snadno a rychle podle videonávodu
Nejčastější mýty o mléce lidi stále straší: Obsah škodlivých hormonů, přidaný cukr ani zabraňování hubnutí se přitom nekoná
Jaké potraviny nás zchladí v horkých dnech? Skvělé jsou okurka, tvaroh i mléko, překvapí cibule a ovčí sýr
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Netradiční využití domácí pekárny: Připravte si v ní bílý jogurt skoro zadarmo
Pět cuketových pomazánek: Jednoduchá s česnekem, pikantní s mrkví a chilli nebo fantastický cuketový tatarák
Cuketa s mrkví a hráškem: Výraznou chuť dodá cibule a česnek, zalitá sýrovou omáčkou uspokojí i náročné strávníky