Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy z horkovzdušné fritézy
Zdroj: Freepik, freepik, koláž Toprecepty.cz

Pečení za pomoci horkého vzduchu nabízí možnost, jak si užít dříve smažené pochoutky ve zdravější verzi. Kromě oblíbených hranolek se však v horkovzdušné fritéze, která nepotřebuje ani kapku oleje, dají připravit například i perfektní malé koblihy, po nichž sáhnou nejen děti, ale celá rodina.

Zdravě, levně a jednoduše

V mnoha domácnostech se horkovzdušná fritéza stala běžnou součástí přípravy pokrmů. Jak navíc ukazuje uživatelka TikToku Hillary, známá pod nickem @homewithhill, dají se v přístroji, který šetří zdraví, vytvářet „zázraky“.

Koblížky za pár minut

Malé koblížky, které se dozajista stanou hitem v celém vašem okolí, jsou tak jednoduché na přípravu, že není problém je vytvořit ke snídani hned poté, co vstanete. Hodí se ovšem i po příchodu z práce jako dezert k odpolední kávě. Hillary ovšem ke svému videu přidala i jasný vzkaz: „Varování - určitě budete chtít sníst víc než pouze jeden“.

@homewithhill Warning - you’ll most certainly want to eat more than one of these! Only two ingredients for the dough - 1 cup of self-raising flour and 140g of Greek Yoghurt. be sure to coat lightly with melted butter before and after the air fryer to get that delicious taste! Coat with cinnamon sugar to make it extra tasty! #airfryer #airfryerdoughnuts #2ingredientsrecipe #2ingredientdonut #doughnutbites #airfryerdessert #easyairfryerrecipes #easydessert #doughnutlover #dounutday #auntieannes #breadlover #viralsound #easydough #doughnutordonut #cinnamonsugar #homeaccountuk #expatlife ♬ Dj no Games (Live) - DJ Vans

Recept na koblihy z horkovzdušné fritézy

Na přípravu tohoto snadného receptu budete potřebovat pouze pár ingrediencí:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 140 g řeckého jogurtu
  • rozpuštěné máslo
  • skořicový cukr

Jak na to?

  1. Do mísy nasypte mouku a přidejte řecký jogurt.
  2. Smíchejte a vytvarujte z těsta kouli, kterou rozdělte na dvě poloviny.
  3. Těsto rozválejte a vytvořte z něj „hada“, toho posléze rozdělte na menší kousky (zhruba 10), z nichž uděláte kuličky.
  4. Každou potřete rozpuštěným máslem.
  5. Kuličky vložte do horkovzdušné fritézy a při 180 °C pečte 5 minut.
  6. Ještě teplé koblihy obalte ve skořicovém cukru a můžete servírovat.

Náš tip: Klasický bílý řecký jogurt můžete vyměnit za stejný typ, ale s příchutí. Například borůvková dá koblížkům jedinečnou chuť.

Zdroje informací:

TikTok.com: @homewithhill

Recepty k tomuto článku

Komentáře

JanaKernova

12. 1. 2024 14:22

Koblihy z mouky a jogurtu v horkovzdušné fritéze za mě rozhodně NE. :-// 180/5 min. málo, když jsem přidala čas byly tvrdé a navíc bez chuti. Skořicový cukr to nevyřešil. Rozhodně bych do těsta dala aspoň špetku soli (bez ní je to o ničem) a taky alespoň 1 lžičku cukru. Závislost na těchto koblížcích jsem určitě nezískala. :-)

Mizera Mizera

12. 6. 2023 12:30

Možná je maršálek dobrý , ale jeho koblížky se dají použít třeba k sebeobraně ...:-//

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více