Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Seitan=glutén=pšeničná bielkovina.
Používame ako mäso.
Recept na domácu výrobu som kedysi vystrihla z novín, výstrižok som nemohla nájsť, ale popisujem, ako ho vyrábam ja.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2015 16:50
Řekla bych, že jen 250 g.
8. 3. 2015 15:23
Roman Uhrin v kuchařce "Zdravá kuchyňa v praxi" popisuje výrobu seitanu z HLADKÉ mouky a na kurzu u něj jsme ho také z hladké vyráběli.
27. 5. 2013 13:14
3. 2. 2013 18:30
3. 2. 2013 18:23
31. 10. 2012 21:58
Niekedy aj ja mám záchvaty zdravej výživy, vtedy si spomeniem na toto. Rodina to každopádne prijala priaznivejšie ako sójový texturát.
31. 10. 2012 21:46
31. 10. 2012 21:32
31. 10. 2012 21:29
25. 10. 2012 21:07
25. 10. 2012 13:35
18. 3. 2012 20:00
rado se stalo,
jeste chci dodat je vhodne seitan v tom laku po uvareni nechat luhovat 2 dny, aby byla vyraznejsi chut, seitan tuto chut dobre nasaje. Lak je proto vhodne silneji okorenit nebot seitan nechutna po uvareni nijak.
17. 3. 2012 19:32
17. 3. 2012 18:24
pro 2 osoby
250 dkg mouky
150 ml vody
a udelat testo - priblizne 10 minut zpracovat (hnetnout) az je testo vlacne, nechat 30 minut ve vlazne az teple vode odpocivat. Pote v teto vode zacit hnetnout az co nejvice vyplave bila (mlecna) barva mouky, dat do dalsi teple vody a nechat 5 minut odpocivat a zase ho propracovat a tento postupa se dela asi 5x az je voda cira.
Pak ho dat do pripaveneho laku (lak si muzeme upravit dle chuti), kousky seitanu dle potreb bud nakrajet nebo udelat tvary dle predstav
a nechat prvnich 10 minut silne varit a az pote zmirnit plaminek a nechat pomalu klokotat asi dalsich 30 minut. Pak dat do mensich zavarovacek s vickem, zalit lakem a dat do lednice. Vydrzi to asi 14 dnu. Muze se take dat zmrazit, pak mame stale neco v zasobe.
LAK:
1/2 litru vody
pulku cibule
1 strouzek cesneku
bobkovy list
sojovou omacku nebo worcestr,
sul, pepr
jinak zde si muzeme udelat lak dle chuti a take podle toho co z nej budeme varit.
17. 3. 2012 18:14
Vyborna alternativa k masu a tak jednoducha na vytvoreni.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 3 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 4 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 4 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 6 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 6 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 6 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Sendvič jako rychlá snídaně či oběd: Máme pro vás jednoduchý videonávod
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit seitan domácí fondán seitan recepty seitan mouka seitan výroba špekáčků seitan recept vyroba domácího fondanu výroba domácích špekáčků domácí špekáčky výroba domácího salámu domácí sojanéza recept výroba šmakouna domaci salam jak vyrobit šmakouna domácí fondan recept jak se dělá seitan výroba riccoty recepty ze seitanu výroba šunky
Suroviny: mouka polohrubá, voda, sůl, cibule, omáčka sojová, libeček
Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WLz
27 názorů