Rajčata a papriky na zimu
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Robievam obyčajne ku koncu leta, začiatkom jesene, z posledných plodov. Príde mi to ako najjednoduchší spôsob konzervovania.
Používam v zime pod mäso, do halászlé, do gulášov a pod.
Je to recept - nerecept, možno to niekto nepozná a zíde sa mu...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2016 12:09
janka: Tohle by jsem ráda zkusila. Nezkazí se to potom v těch flaškách?
17. 8. 2016 21:04
magdalenka: Houby taky, ale většinou je nemrazím, blanšírované okapané dávám do sklenice a hodinu steriluju - letitá zkušenost, nezabírají místo a jsou lepší
17. 8. 2016 20:46
Ja zas fazuľové struky blanšírujem...aj huby.
17. 8. 2016 20:19
hosta: Hrášok nemrazím, ten si kupujem, lebo ho na záhrade nepestujem. Ale fazuľku mám zo záhrady a roky ju mrazím bez blanšírovania a nemám problém s varením, je vždy krásne uvarená tak, ako potrebujem.
17. 8. 2016 20:06
tejaja: já blanšíruju hrášek a fazolky, když jsem je dala syrové, nedalo se to uvařit do měkka
17. 8. 2016 20:02
milanko778: Netreba. Roky takto mrazím papriky s paradajkami ako magdalenka a je to v pohode. Žiadnu zeleninu pred mrazením neblanšírujem.
17. 8. 2016 19:18
celkom surové by som to do mrazáku nedaval... treba to aspoň blanšírovať...
11. 8. 2016 18:31
janka:
7. 8. 2016 15:14
ja nakrájam paradajky a papriku do vaničky, posolím a nechám postáť a dávam do fliaš, sterilizujem max. 15 min., potom použijem ako chcem-pod masko, na lečo a pod.
19. 9. 2015 08:17
Škoda,že nemám velký mrazák,toto se mi líbí je to méně pracné a jistě to v zimě přijde vhod.
18. 9. 2015 22:41
Dobrý nápad.Ja som tak mrazila len papriku ale s tými rajčinami by to bolo lepšie
9. 9. 2010 16:17
Tuto verzi mám také raději,než lečoDávám přímo z mrazáku do hrnce+
9. 9. 2010 15:04
Spagi, už jo, a už jsem si i uložila
9. 9. 2010 15:03
No, já jsem letos už papriky s rajčaty zavařila, papriky mrazím celé i řezy, ale feferonky mě, bůhvíproč, nenapadly
9. 9. 2010 15:02
žížalko - souhlas s Magdalenkou - já nikdy nerozmrazuju, rovnou s tím pracuju a jak to že tu není bod?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lečo je výborný letní pokrm, který je nejlepší z čerstvých rajčat, paprik a cibule. Díky mrazničce si lečo můžeme vařit po celý rok
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Další recepty
Tématické fráze: jak zpracovat rajčata a papriky rajčata do mrazáku lečo do mrázáku recepty z rajčat a paprik jak zamrazit rajčata sterilizovaná rajčata lečo na zimu rajčata a papriky recepty jak zamrazit papriky papriky do mrazáku jak zamrazit leco paprika do mrazaku recepty z rajčat na zimu lečo z rajčat a paprik rajčata v mrazáku sterilizované papriky jak zamrazit papriku paprika a rajčata recepty sterilizované rajčata mražení rajčat
Suroviny: rajče, paprika čerstvá červená,
Rajčata a papriky na zimu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nORp
17 názorů