Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,39 g |
Tuky | 408,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Rakúsko - inak všeobecne známy recept v strednej Europe. Pôvod tohto receptu je v talianskom Miláne. Rezne sa vyklepávajú na tenko, asi na veľkosť panvice a vysmážajú sa na 2x. V prvej panvici vo veľmi rozpálenom oleji niekoľko sekúnd a v druhej panvici so strednou teplotou oleja sa dosmažia z oboch strán. Pravý Viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2020 15:08
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
25. 10. 2017 18:39
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
1. 7. 2017 12:50
6. 7. 2016 23:29
13. 5. 2016 20:51
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
20. 8. 2015 07:02
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
19. 8. 2015 22:19
Vyzkoušejte a nebudete litovat
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
19. 2. 2014 22:34
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
9. 4. 2012 12:43
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
posílám bodík a foto
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
11. 11. 2010 20:43
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
10. 11. 2010 18:37
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
10. 11. 2010 16:20
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
10. 11. 2010 14:40
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality
10. 11. 2010 14:32
10. 11. 2010 14:20
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 30 minutami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 31 minutami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 1 hodinou
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 1 hodinou
Salát s balsamicovou zálivkou
Mili4 uvařila před 1 hodinou
Křehký tvarohový koláč s jahodami
Akemi uvařila před 1 hodinou
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 2 hodinami
Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Lalaj uvařila před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Walderama08 uvařila před 5 hodinami
Koprová omáčka
Evellinka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: teleci rizek telecí řízek podle pohlreicha vídeňský řízek podle pohlreicha videnske řizky telecí řízky telecí řízek recept telecí řízky podle pohlreicha telecí řízky recept vídenský telecí řízky telecí rizek recepty videnske telecí řízky vídeňských rizek vídeňský vepřový řízek recept na telecí řízek telecí řízky recepty vídeňský řízek podle pohlreich vídeňský vepřový plátek vídeňský plátek pravý holanský řízek vídeňské řízky recept
Suroviny: ořechy, máslo, citron, mouka, mléko, vejce, strouhanka, olej
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
26 názorů