

Výstavní telecí kotletky na liškách podle šéfkuchaře v Hornu
Suroviny
- 2 ks telecí kotlety (vykostěné) na osobu
- silný masový vývar
- 100 g lišek (na porci)
- 1 velká cibule
- špetka drceného tymiánu
- bílý pepř
- drcený kmín
- špetka mletého koriandru
- špetička muškátového květu
- dobrý tuk na dušení
- sůl
- na dohuštění trošku solamylu
Postup přípravy receptu
Kotletky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
Odložíme stranou, mezitím si ty větší lišky nakrájíme na drobno, menší necháme vcelku.
Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na hodně jemné kousky , vložíme lišky, osolíme, vložíme tymián, kmín, pepř, koriandr a květ. Dusíme jen chvilku zakryté a ne úplně do měkka, aby zůstaly ještě poměrně tužší.
Lišky vyndáme a do základu vložíme maso, zprudka osmahneme na obou stranách.
Vrátíme lišky a zalijeme vývarem Oboje dusíme do měkka.
Pak šťávu přecedíme, dochutíme a pokud není hustá podle našeho přání, přidáme trošku solamylu. Šťáva by měla být lesklá, chutnat a cítit hlavně těmito houbami a už dostatečné hustá i bez solamylu. Určitě se prý nehodí zahušťovat moukou. Jako příloha - sypká rýže.
Poznámka
Název má podle rakouského Hornu a měli jsme ji na výstavě, kterou jsme navštívili. Manžel má nevšední dar vytáhnout z každého tajemství receptu a povedlo se mu to i zde.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Výstavní telecí kotletky na liškách podle šéfkuchaře v Hornu
-
Děkuju moc
a taky se těším na repete, telecí mám slíbené, hm, nevím co s liškama, uvidím, v nejhorším jiné houby no....
-
Krasny recept...
.Lisky jsem vzdy milovala, ale tady je bohuzel nesezenu. Vyzkousim asi s oblibenou hlivou nebo smesi asijskych hub. Bodika posilam predem
-
Šťávu jsem necedila, ale bylo to opravdu výborné
Houby nemusím, ale lišky jsem kupodivu vzala a chutnalo mi -
Tohle je krásný recept!!
Sice nemám telecí ani lišky, ale beztak ukládám a boduju
...
-
Telecí - lišky - spagetko, to je nádhera, dávám bodík, protože to nemůže být jiné než vynikající
-
Špagetko, luxusní dobrota
, můžu potvrdit, že občas tady na jihu na lišky natrefím, ale že bych jich tahala domů haldy, to né
.
-
Špageto, telecí seženu hůř než lišky, ty letos rostou hodně. Ukládám a vyzkouším. Hezká fotka.+
-
No, Jani,
pro nás ne, teď se tam chystáme na celý týden. Telecí asi neseženu, ale aspoň budu mít inspiraci třeba na vepřové kotlety
-
No jo, Angel, ale i tak je to trochu z ruky, že jo
-
Mne tady budeš nervovat s liškama, jo?
Jééé, já bych si dala
. Kam zmizely z našich lesů?
-
Máme chatu v Dobronicích u Bechyně a můžu potvrdit, že lišek je pořád plný les. Poslední týden jiné houby už moc nerostly, ale lišek bylo pořád spousta.
-
Na jihu jsme viděli, že opravdu lišky rostou a prodávali je po haldách(doslova) u silnic.V Rakousku, kde jsme byli na výstavě, je nabízeli doslova v každé hospodě a v těch nejneuvěřitelnějších úpravách.