Zapečené telecí řízky se smetanovou krustou

Nikina Kuchařka: Nikina

Jiné maso 6 názorů

Suroviny

4 plátky telecího masa (řízky)
1 zakysaná smetana
2 plátky toastového chleba
1 vejce
2 PL strouhaného parmazánu
bazalkové pesto
1 PL rajčatové passaty
1 dcl vývaru
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený toastový chléb.

  2. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Z obou stran potřeme bazalkovým pestem a navršíme na ně smetanovou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova.

  3. Maso opatrně vyjmeme z pekáčku, který vložíme na sporák, do výpeku přilijeme vývar, přidáme passatu a svaříme na požadovanou hustotu, případně dochutíme solí. Omáčku podáváme k masu, jako přílohu jsem zvolila rozmarýnové brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zapečené telecí řízky se smetanovou krustou

Tématické fráze: zapečené telecí maso rizek z teleciho.masa telecí řízek recepty rizky z teleciho telecí řízek recept řízky z telecí plece telecí maso na řízky zapečený telecí řízek recept na rizky z teleciho masa zapékané telecí telecí recepty top telecí maso zapečené zapečené maso s krustou teleci na liskach řízky z telecího masa řízek z telecího masa recepty řízky z telecího masa teleci rizek teleci plec rizky telecí plec řízky

Zapomněl/a jsem heslo