Zapečený vepřový plátek

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 1 názor

21

Suroviny

600 g vepřové kýty
500 g brokolice
200 g mrkve
150 g sýru s modrou plísní (niva)
1 dl smetany
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájejte na čtyři stejně velké plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Plátky poprášené hladkou moukou opečte na olivovém oleji. Pak je vyjměte a šťávu vypečte na tuk, zaprašte ji zbylou moukou, zalijte 0,5 l vody nebo vývarem a vařte asi 5 minut.

  2. Plátky rozložte do kastrůlku a v troubě vyhřáté na 180 °C je poduste pod pokličkou doměkka. Brokolici uvařte ve vroucí vodě do poloměkka a okamžitě ji zchlaďte v ledové vodě, aby nezhnědla. Z oškrábané mrkve vykrájejte lístečky a uvařte je stejně jako brokolici. Hotové plátky rozložte na zapékací mísy, přelijte je omáčkou ze smetany s nastrouhaným sýrem a rozšlehaným vejcem, přidejte růžičky brokolice s lístky mrkve a zapečte.

  3. Šťávu povařte, aby zhoustla, dochuťte solí, pepřem a před podáváním ji přelijte přes zapečené plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený vepřový plátek

  • HankaPu HankaPu

    Takhle upravené vepřové plátky jsou pikantní a maso musíme solit opatrně /niva sama o sobě je dost slaná/, ale jinak moc dobré:yes::yes: +

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo