Zapečený vepřový plátek

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

600 g vepřové kýty
500 g brokolice
200 g mrkve
150 g sýru s modrou plísní (niva)
1 dl smetany
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájejte na čtyři stejně velké plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Plátky poprášené hladkou moukou opečte na olivovém oleji. Pak je vyjměte a šťávu vypečte na tuk, zaprašte ji zbylou moukou, zalijte 0,5 l vody nebo vývarem a vařte asi 5 minut.

  2. Plátky rozložte do kastrůlku a v troubě vyhřáté na 180 °C je poduste pod pokličkou doměkka. Brokolici uvařte ve vroucí vodě do poloměkka a okamžitě ji zchlaďte v ledové vodě, aby nezhnědla. Z oškrábané mrkve vykrájejte lístečky a uvařte je stejně jako brokolici. Hotové plátky rozložte na zapékací mísy, přelijte je omáčkou ze smetany s nastrouhaným sýrem a rozšlehaným vejcem, přidejte růžičky brokolice s lístky mrkve a zapečte.

  3. Šťávu povařte, aby zhoustla, dochuťte solí, pepřem a před podáváním ji přelijte přes zapečené plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Zapečený vepřový plátek

  • HankaPu HankaPu

    Takhle upravené vepřové plátky jsou pikantní a maso musíme solit opatrně /niva sama o sobě je dost slaná/, ale jinak moc dobré:yes::yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: zapecene veprove platky se smetanou vepřový krček recepty přírodní vepřové plátky zapečené vepřové plátky vepřové plátky pečene přírodní vepřový krček vepřová kýta na houbách pečený krček vepřové plátky zapečené s bramborami zapečené vepřové plátky na smetaně veprove platky se smetanou vepřové přírodní plátky vepřové plátky vepřové plátky recepty přírodní vepřové plátky se sosem vepřové plátky na houbách vepřové plátky zapečené se smetanou přírodní vepřové plátky z plecka vepřové plátky na smetaně vepřové plátky zapečené

Zapomněl/a jsem heslo