Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 17:39
Sevka Conny: Ale to se vaří, to až při spotřebě vadí vysoká teplota...
6. 5. 2016 17:38
Sevka Conny: myslim,ze to bylo mysleno tak,aby se hotovy med nezahrival na vic stupnu.Treba prave kdyz ho davate do horkeho caje,tak pockat,az trochu vychladne.
6. 5. 2016 17:19
Píšete, že by se med neměl zahřívat nad 45 °C.... A to skoro 2 hodiny vaření tomu nevadí??? Nějaké divné...
5. 5. 2016 13:24
Dobrý den, chci se zeptat když se pampelišky vaří těch 15 minut zda se přivádí i k varu nebo vaříme na mírném ohni? Děkuji
5. 5. 2016 09:41
Tom: Další, nemá se dávat do horkého čaje, ne že mu vadí horko při jeho výrobě!!!
29. 4. 2016 17:52
dneska jsem ho dodělala a je luxusní,,,,,nakrájela jsem si jahůdka a polila sirupem a taky do vody,,,,opravdu vynikající,,,už vím že další várka bude ještě.
29. 4. 2016 17:22
jeste to nemame dodelany ale uz ted vime ze bude vyborny
20. 4. 2016 17:23
V poznámkách píšete, pozor, med nezahřívat nad 45stupňů, ničí se... A když pampelišky s pylem vaříte hodinu a půl, co myslíte, že z něj zbude?!
1. 4. 2016 12:07
Dobrý den, vloni jsem med dělala a byl výborný, ale jedna dávka mi začala krystalizovat hned..nevíte proč? u ostatních se mi to nestalo...
1. 4. 2016 12:06
Dobrý den, vloni jsem med dělala a byl výborný, ale jedna dávka mi začala krystalizovat hned..nevíte proč? u ostatních se mi to nestalo...
3. 5. 2015 08:40
cathleen:Děkuju ja právě peču na objednávku medovník, proto jsem se ptala
3. 5. 2015 08:30
Mirka Hublerova: Mirko, jsem zvědavá, co napíšou další ale vím, že moje sestra s ním pekla perníčky, když jí došel med včelí. A byly stejné, jako s včelím medem
3. 5. 2015 08:24
Zdravím. Chci se zeptat je tento med vhodný i na pečení zakusku nebo jen při nachlazení? Předem děkuju za odpoved
2. 5. 2015 12:40
tejaja:S tím cukrovým sirupem souhlasím,ale chutná :). Četla jsem odkaz ,ale nevím jak tedy vyrobit extrakt ,který by zdravý byl.Rozpustit pyl v medové vodě,to by nebyl až takový problém,ale nejsem včelka tak jak získám pyl ? Máte radu ?
2. 5. 2015 09:37
A já bych dodala, že přesto, že jsem o se taky nad dlouhým varem vždycky pozastavovala...pampeliškový med mi moc chutná a taky jsem ho mohla nabídnout tchýni, která med miluje, ale roky nejedla, protože se u ní objevila alergická reakce na některou z jeho složek. Pampeliškový med jíst mohla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 8 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 9 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 10 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 12 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 12 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 14 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 16 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů