Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované vepřové plátky s medem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Med tak nějak k masu a grilování patří. Dokonale zjemní chuť a rozvine svoji sladkost. Smíchejte jej s dalšími surovinami a doplňte jím plátky vepřového masa na grilu. Jednodušší a chutnější to už snad být ani nemůže.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 175 kJ /
520 kcal
Bílkoviny3,08 g
Tuky22,76 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,20 g
Sacharidy68,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a na okrajích několikrát nařízneme. Krok 2: Rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany 3 minuty. Krok 3: Med, sójovou omáčku, víno, olej a tymián promícháme. Krok 4: Směsí potřeme maso a po obou stranách ještě 2 minuty grilujeme.

TIP: Med v kuchyni

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované vepřové plátky s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované vepřové plátky s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zdravím. Zrovna minulý týden jsem k sobě na zahradní grilování pozval kamarády z http://www.justride.cz a dělal jsem vepř. plátky přesně podle tohoto receptu a všichni se olizovali až za ušima ... vřele můžu tento recept doporučit :yes:

Věra Drbohlavová 20. 9. 2012 10:24
Moc dobré, doporučuji. Na přípravu jsem použila jsem grilovací pánev.

Určitě to vyzkouším. Grilujeme každý týden, takže to je zajímavá myšlenka. Masíčko nakládám poslední dobou do Majolky®, protože je pak křehčí a šťavnatější - viděla jsem to na stránkách hellmanns, medík bude ale určitě také dobrý:).

Vypadá moc dobře určitě vyzkouším, ale na grilu v troubě. To masíčko by se klidně mohlo i naložit do té směsi, že ano.

Dělala jsem asi před měsícem něco podobného s tím medem. taky nám to moc chutnalo a dělala jsem to na grulu venku;-):-p:yes:

Protože venku každou chvíli prší, tak jsem je opekla na grilovací pánvi. Je to:yes: a dávám bod:-)

Vypadá to moc dobře určitě vyzkouším.:yes:

Tématické fráze:
grilované koleno recept, vepřové maso na medu, vepřová panenka na medu, grilované vepřové koleno, grilované vepřové, grilovane veprove maso, vepřové plátky na grilu, grilovane koleno, vepřové maso s medem, vepřové plátky, recepty na grilované vepřové maso, grilované vepřové plátky, grilovana veprova panenka, grilovaný vepřový bok, vepřová krkovice na medu, grilovaná panenka, grilovaná vepřová krkovice recept, maso s medem, grilovaná kolena recept, panenka na medu

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, med, omáčka sojová, víno bílé, olej, tymián

Přidat fotografie receptu