Grilované vepřové plátky s medem

www.toprecepty.cz Kuchař:

Grilování 7 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

4 plátky vepřové kýty nebo panenky
Nyní v akci
sůl
Nyní v akci
pepř
olej na potření roštu
2 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 - 3 lžíce bílého vína
2 lžíce oleje
2 lžičky jemně pokrájeného tymiánu nebo drceného sušeného tymiánu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a na okrajích několikrát nařízneme.

  2. Rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany 3 minuty.

  3. Med, sójovou omáčku, víno, olej a tymián promícháme.

  4. Směsí potřeme maso a po obou stranách ještě 2 minuty grilujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilované vepřové plátky s medem

  • Carlos Carlos(neregistrovaný)

    Zdravím. Zrovna minulý týden jsem k sobě na zahradní grilování pozval kamarády z http://www.justride.cz a dělal jsem vepř. plátky přesně podle tohoto receptu a všichni se olizovali až za ušima ... vřele můžu tento recept doporučit :yes:

    Odpovědět

  • Věra Drbohlavová Věra Drbohlavová(neregistrovaný)

    Moc dobré, doporučuji. Na přípravu jsem použila jsem grilovací pánev.

    Odpovědět

  • blecha blecha(neregistrovaná)

    Určitě to vyzkouším. Grilujeme každý týden, takže to je zajímavá myšlenka. Masíčko nakládám poslední dobou do Majolky®, protože je pak křehčí a šťavnatější - viděla jsem to na stránkách hellmanns, medík bude ale určitě také dobrý:).

    Odpovědět

  • gucinka gucinka

    Vypadá moc dobře určitě vyzkouším, ale na grilu v troubě. To masíčko by se klidně mohlo i naložit do té směsi, že ano.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dělala jsem asi před měsícem něco podobného s tím medem. taky nám to moc chutnalo a dělala jsem to na grulu venku;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Protože venku každou chvíli prší, tak jsem je opekla na grilovací pánvi. Je to:yes: a dávám bod:-)

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Vypadá to moc dobře určitě vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo