

Grilované vepřové plátky s medem
Suroviny
- 4 plátky vepřové kýty nebo panenky
- sůl
- pepř
- olej na potření roštu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 - 3 lžíce bílého vína
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky jemně pokrájeného tymiánu nebo drceného sušeného tymiánu
Postup přípravy receptu
Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a na okrajích několikrát nařízneme.
Rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany 3 minuty.
Med, sójovou omáčku, víno, olej a tymián promícháme.
Směsí potřeme maso a po obou stranách ještě 2 minuty grilujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilované vepřové plátky s medem
-
Zdravím. Zrovna minulý týden jsem k sobě na zahradní grilování pozval kamarády z http://www.justride.cz a dělal jsem vepř. plátky přesně podle tohoto receptu a všichni se olizovali až za ušima ... vřele můžu tento recept doporučit
-
Moc dobré, doporučuji. Na přípravu jsem použila jsem grilovací pánev.
-
Určitě to vyzkouším. Grilujeme každý týden, takže to je zajímavá myšlenka. Masíčko nakládám poslední dobou do Majolky®, protože je pak křehčí a šťavnatější - viděla jsem to na stránkách hellmanns, medík bude ale určitě také dobrý:).
-
Vypadá moc dobře určitě vyzkouším, ale na grilu v troubě. To masíčko by se klidně mohlo i naložit do té směsi, že ano.
-
Dělala jsem asi před měsícem něco podobného s tím medem. taky nám to moc chutnalo a dělala jsem to na grulu venku
-
Protože venku každou chvíli prší, tak jsem je opekla na grilovací pánvi. Je to
a dávám bod
-
Vypadá to moc dobře určitě vyzkouším.