Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením, tvořící bohatou omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 457 kJ / 1 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 117,12 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj "Speciality myslivecké kuchyně" RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala.
Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2024 18:12
cervanek: Ta sůl mi úplně vypadlaPo 13 letech ji jdu dopsat a za upozornění děkujiTaké děkuji za komentářOpravdu záleží na stáří každého kusu.V myslivecké kuchařce byla doba vaření jen 20 minut a také jsem musela ještě 20 přidatAle to je stejné i u vepřového,nebo hovězího.Někdy mám uvařeno za 25 minut a někdy je maso tuhé ještě po 45 minutách.A stává se mi to čím dál častěji.Kdysi bývalo maso kvalitnější
3. 3. 2024 14:48
Chutný guláš, moje premiéra dančího, jen poznámka spíše pro mě - vařila bych alespoň hodinu, tak polovinu masa jsem měla ještě tužší, takže raději na jistotu, když neznám stáří masa. Ještě v receptu postrádám informaci o soli, kdy přidávat. Recept si ukládám do oblíbených a vrátím se k němu zase příště. Děkuji
3. 6. 2023 19:59
Paulika: Děkuji za komentáře a těší mě,že recept vyhovujeS jelením masem jsem ještě neměla možnost vařit,ale s kančím ano.Kančí guláš dělám stejně jako srnčí.Pokud mám,přidávám ještě větší snítku čerstvého rozmarýnu
3. 6. 2023 13:11
Recept na srnčí guláš v Papinově hrnci ,ale já zkusila místo srnčího jelení maso a byl super také.
3. 6. 2023 11:14
Anna Kocikova: Díky za odpověď.Vařím tak i jelení guláš a je vždy super.
3. 6. 2023 11:12
Super recept,vařím gulášek často.Děkuji moc ,mám zájem i o další recepty od Vás.
10. 6. 2020 17:26
solar.1: Komentář mi udělal velkou radostDěkuji
10. 6. 2020 12:00
Vynikající, jednoduché, můj první srnčí guláš v tlakovém hrnci. Vše přesně podle návodu a povedlo se. Děkuji
3. 2. 2020 15:57
Jadrrak: Děkuji za komentář a fotografiiPotěšilo mě to
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji
30. 1. 2020 19:36
Anna Kocikova: U nás v sobotu, byl taky pozdní oběd, vybrala jsem z mrazáku starší srnčí, v troubě bylo 4 hodiny, než se maso dalo vykostit! Byla jedna odpoledne, než jsem dodělala omáčku ! A to mám s divočinou zkušenosti! Každý kus je jiný. Tomu by nebylo dost , ani 40 minut v papiňáku!
30. 1. 2020 00:06
Jak jsem slíbil, tak činím. Dnes, kolem 12 hodin jsem gulášek dochucený česnekem a zahuštěný domácím 100% žitným chlebem předložil ke konzumaci s houskovým knedlíkem, také domácí provenience. Reakce dle očekávání, vyškrábán do poslední lžičky, až jsem se bál o smalt v hrnci. Za racept dík a je uložen do velmi oblíbených a chutných.
29. 1. 2020 20:39
Verunko,děkuji za info.Opravdu záleží ,jak starý je kus...ale...opět budou dohady atd.Vždy záleží na stáří kusu určitého druhu.Já jsem uvedla to,z čeho a jak dlouhou dobu jsem maso dělala.To ostatní si bude muset každý udělat sám.Ale,opravdu,děkuji za komentář
29. 1. 2020 20:16
Anna Kocikova: Aničko moje zkušenost, starší srnec těch tvých 40 minut potřebuje! Ale, mladýho bych nechala 20 až 25 minut i s doběhem, než se dá papiňák otevřít. Pokud ještě nebude, vařit normálně do změknutí a hlídat, jinak se mlaďoch začne rozpadat.
29. 1. 2020 17:58
Jadrrak: Tento komentář mi udělal opravdu velkou radostDěkuji za důvěrui i komentář
29. 1. 2020 00:24
A dos! Je hotovo! Ve 23:15 dovařeno zahuštěno, ochutnáno a dáno odpočívat. Zítra přiopravit a možná dozahustit rozleženou mňamku. Ještě nevím, zda přidám česnek, i bez česneku chutná výtečně, maso je jak mandlička, vařil jsem v elektronickém "daru přítele Pappina" 55minut. Zítra doplním reakci okolí, na dokonalé dílo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: vepřový guláš v tlakovém hrnci výborný srnčí guláš srnčí guláš guláš z divočáka v papinaku kančí guláš v papiňáku gulaš v papinaku jelení guláš v papiňáku zvěřina v papiňáku jak dlouho vařit guláš v papiňáku srnci gulas recept zvěřinový guláš v papinaku srnčí kližka doba vaření v tlakovém hrnci srnčí maso v papiňáku srnčí guláš z krku zvěřina v tlakovém hrnci dančí guláš v papiňáku jak dlouho varit srnci maso jak dlouho vařit srnčí divočák v papináku
Suroviny: maso srnčí, špek, sádlo, cibule, jalovec, koření nové koření, bobkový list, sůl, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, ořech muškátový
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
32 názorů