Rizoto v tlakovém hrnci

misza Kuchařka: misza

Mleté maso 54 názorů

Suroviny

1 větší cibule
500 g mletého masa
150 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev)
grilovací koření
kari
zeleninový bujón nebo masox
bazalka
pažitka
2 hrnky rýže (tj.4 sáčky)
1 litr vody
Recept si zatím oblíbilo 49 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso, koření, bylinky a masox.

  2. Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni.

  3. Poté přidáme syrovou rýži, mraženou zeleninu a zalijeme vodou.

  4. Promícháme a zavřeme tlakový hrnec. Vaříme 5-7 minut od zasyčení tlakového hrnce a poté vypneme. Necháme dojít další 5 min. a otevřeme.

  5. Promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.

Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto v tlakovém hrnci

  • Mutsynka Mutsynka

    právě jsem dovařila. Výýýýborné rizoto :-Q:yes:

    Odpovědět

  • eevza eevza

    Nejlepší rizoto co znám! Dnes budu zkoušet bez tlakoveho hrnce. Ten vzal za vlast. Snad se povede i tak

    Odpovědět

  • bberi bberi

    :yes:Super rizoto, pro nás 2 dospělé a 2 děti jsem dělal z poloviční dávky a bohatě stačilo. Rizoto je neuvěřitelně šťavnaté, rychle připravené, jiné už nedělám

    Odpovědět

  • juraj feuermann juraj feuermann(neregistrovaný)

    Idem to už teraz skúst

    Odpovědět

  • scheichenostova scheichenostova

    Tak dnes jsem zkusila poprve a opravdu skvele:-p:yes: už budu delat jedine takto:-)) :yes::yes::yes:Diky za receptik

    Odpovědět

  • Milik Milik(neregistrovaný)

    Výboný rizotko:yes:
    Už dělám po druhé.

    Odpovědět

  • Bitsey Bitsey(neregistrovaný)

    Teda, nemám slov! Hotové za 20 minut i s přípravou! Moc dobré, neuvěřitelně rychlé a navíc opravdu bezpracné! Jen víc takových receptů! :)))

    Odpovědět

  • jitule jitule

    Děkuji za inspiraci. Dělala jsem z obraného zbytku kuřete od včera. Na sosíku z kuřete jsem zesklovatěla cibulku, přidala mraženou čínskou zeleninu, dvě hrsti domácího mraženého hrášku, trochu Harmonie chuti, sůl, granulovaný česnek, grilovací koření, pepř a magi. Na talíři nebylo třeba dochucovat. :-K

    Odpovědět

  • Baboušek Baboušek(neregistrovaný)

    Díky moc za bezvadný recept, krásné sypké rizoto, asi záleží na druhu rýže a na přesném dodržení času.Nedala jsem ani gril. koření ani bazalku, ale jen sůl, pepř a kari.Moc nám chutnalo:yes:corvinovav@seznam.cz

    Odpovědět

  • misza misza(autorka receptu)

    Petře, recept jsem rozepsala, snad bude stačit. Maso používám hovězí mleté z Globusu, takže ta doba restování je malinko delší. Někdy vynechám zeleninu a přidám měkký sýr (např. Smetanito). Také se můžou přidat žampióny. Pokud se do toho pustíš napiš jak chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Ahoj. Je mozne prosim rozepsat recept podrobneji? Kolik masa na kolik ryze? Jakou ryzi? Predvarenou nebo klasickou tvrdou? Dale pak kdy tam dat masox? Nejak se v tom receptu stracim...
    Diky vsem za upresneni

    Odpovědět

  • TERY TERY(neregistrovaný)

    MŇAM !!!!!! OD TOHO HRNCE SE NEJDE ODTRHNOUT. TO JE ALE DOBROTA. JINAK UŽ RIZOTO VAŘIT NEBUDU.!!!!!!!! DÍKY ,JSI BOHYNĚ KUCHYNĚ!!! :-p NA UVEDENÉ MNOŽSTVÍ RÝŽE,JSEM DALA 1/2 KG MLETÉHO ,TŘI STŘEDNÍ CIBULE A JEDNO BALENÍ MRAŽENÉHO HRÁŠKU S MRKVÍ (300g)

    Odpovědět

  • kris kris(neregistrovaný)

    děkuji za inspiraci- mám nový tlakáč a přemýšlela jsem co bych udělala jiného než maso... tento recept je super :-) nejsem zastánce bujónů a tak jsem přihodila kousek celeru, papriky a porku (myslim ze se da cokoliv-to jsem mela doma :-) a vysledek je perfektni.:yes:

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

    Nedělala jsem ho z mletého ale z již uvařeného kuřecího masa a přidala jsem i dva trojuhelníčky taveného sýra a bylo to vynikající :yes::-p

    Odpovědět

  • misza misza(autorka receptu)

    Barbusa:Děkuji za vyzkoušení a hezký komentář:-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku recepty tlakový hrnec rizoto z tlakového hrnce ryze v tlakovem hrnci recepty pro tlakový hrnec recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci tlakový hrnec doba vaření elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci kuchařka pro elektrický tlakový hrnec vaříme levně recepty

Zapomněl/a jsem heslo