Jelení guláš

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 13 názorů

43

Suroviny

plecko
10 dkg sádla
2 velké cibule
2 velké lžíce sladké papriky
rajský protlak
sůl
gulášové koření
4 stroužky česneku
majoránku
kmín
majoránka
citrónová kůra
hladká mouka
vývar
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodu, aby paprika nezhořkla.

  2. Plecko nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibuli.

  3. Přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu. Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem.

  4. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.

Poznámka

Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení guláš

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    když to čtu tak se musím smát.Zřejmě některi nevědí co je to jelen co? Je to k smíchu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Blaňule: Vzhledem k tomu, že je to v kategorii jiné maso, tak plecko je z jeleního (na vepřové tu kategorie je). Autorka to snad opraví, uznávám, že je to zavádějící;-);-);-)

    Odpovědět

  • Blaňule Blaňule(neregistrovaný)

    A kde je ten jelen? :D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jo tááák,jakože jelení plecko:-O:-?no vidíš,to zase nenapadlo mě:-D:-Dtak jak to je:-?ale ta tvoje verze je logičtější,to je fakt..proč by se to jmenovala Jelení...:-D:-D:-D:-?jsem trúba:-D:-Dsorry;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Vy myslíte,že je to plecko myšleno vepřové:-8já myslela,že je to jelení plec;-)To je asi nějaké nedorozumnění.:-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ale já tomu taky nerozumím,proč jelení:-O:-?kdyby vepřový,tak OK:yes:ale takto..nevím:-(recept je jinak určo :yes::-pale ten název bych asi opravila;-)to je můj názor;-):-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jelene,Jelene dej sem receptík na jelení guláš podle tvého;-)

    Odpovědět

  • Jelen Jelen(neregistrovaný)

    Slyšela jste o guláši z vepřového? Tak to je ten váš.Nazývejte prosím věci pravými jmény.Jistě se Vám také nelíbí např.recept na VEPŘOVÉ párky z:kuřecí maso,sója, sojová bílkovina,zahušťovadlo, guma Guajarán,E... + E... a nakonec přidáme vepřovou příchuť a zvýrazňovač chuti.
    Prostě skvělé vepřové párky, skoro jako jelení guláš.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O:-OAž manža vezme jelena(šofer) ,určitě udělám:-))zatím vařím z jiných mas,ale bodík posílám a určítě to není špatný reeceptík:-p:-O+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Moc, dobré a rychlé, akorát místo uvedeného koření jsem dala směs koření na zveřinu, mňam;-):yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    No, jsem z toho jelen, já. Vždyť v surovinách vůbec není.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vyzera to vynikajuco...ja milujem, taketo hnede huste stavy...akurat mi tam vadi ten jelen:-8

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    výborný,mohu vřele doporučit:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo