Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš

Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší než ihned po uvaření. Ale vzhledem k tomu, jak krásně voní, je téměř nemožné odolat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min

160 min (160 min příprava)

5. 3. 2008 13:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 563 kJ / 1 091 kcal
Bílkoviny8,24 g
Tuky100,25 g
Vláknina7,68 g
Cholesterol90 mg
Sodík29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Zlutasek

16. 12. 2020 11:08

Místo gulášového koření jsem použila koření na divočinu a zahustila starým chlebem - byla to mňamka

tejaja

10. 12. 2018 12:28

Opravila som mäso na jelení plec, aj keď nerozumiem, čo tam bolo na nepochopenie. Pliecko nie je predsa iba z prasaťa. Pliecko má aj srna, diviak, ...atd.;-)

lenka-m

10. 12. 2018 08:27

Blaňule: "A kde je ten jelen?"
Předpokládala bych, že když jsem recept dala do kategorie Maso a nazývá se Jelení guláš, že všem bude jasné, že právě tam je ten jelen, ze kterého je to plecko.
Odkaz na dělení jeleního masa.
slideplayer.cz/slide/2350357/8/images/14/D%C4%9Blen%C3%AD+zv%C4%9B%C5%99iny+na+%C4%8D%C3%A1sti.jpg

Kdyby to bylo jinde než v kategorii Maso, třeba Vosí hnízdo v cukroví, tak bych se Tvému případnému dotazu "A kde jsou ty vosy?" tak nedivila, ale zde je to opravdu maso a je z jelena.

Milan118

9. 12. 2018 20:22

Nevím co se tu řeší, jelení plec existuje www.sumavska-zverina.cz/jeleni-plec-bez-kosti/

lenka

21. 9. 2013 22:01

když to čtu tak se musím smát.Zřejmě některi nevědí co je to jelen co? Je to k smíchu

spagetka

20. 8. 2013 14:31

Blaňule: Vzhledem k tomu, že je to v kategorii jiné maso, tak plecko je z jeleního (na vepřové tu kategorie je). Autorka to snad opraví, uznávám, že je to zavádějící;-);-);-)

Blaňule

20. 8. 2013 14:27

A kde je ten jelen? :D

rebeka

11. 12. 2010 14:39

jo tááák,jakože jelení plecko:-O:-?no vidíš,to zase nenapadlo mě:-D:-Dtak jak to je:-?ale ta tvoje verze je logičtější,to je fakt..proč by se to jmenovala Jelení...:-D:-D:-D:-?jsem trúba:-D:-Dsorry;-):yes:

Simona Skolakova

11. 12. 2010 14:37

Vy myslíte,že je to plecko myšleno vepřové:-8já myslela,že je to jelení plec;-)To je asi nějaké nedorozumnění.:-(

rebeka

11. 12. 2010 14:26

ale já tomu taky nerozumím,proč jelení:-O:-?kdyby vepřový,tak OK:yes:ale takto..nevím:-(recept je jinak určo :yes::-pale ten název bych asi opravila;-)to je můj názor;-):-K

Simona Skolakova

11. 12. 2010 14:15

Jelene,Jelene dej sem receptík na jelení guláš podle tvého;-)

Jelen

11. 12. 2010 14:02

Slyšela jste o guláši z vepřového? Tak to je ten váš.Nazývejte prosím věci pravými jmény.Jistě se Vám také nelíbí např.recept na VEPŘOVÉ párky z:kuřecí maso,sója, sojová bílkovina,zahušťovadlo, guma Guajarán,E... + E... a nakonec přidáme vepřovou příchuť a zvýrazňovač chuti.
Prostě skvělé vepřové párky, skoro jako jelení guláš.

Anna Kocikova

27. 8. 2010 09:55

:-O:-OAž manža vezme jelena(šofer) ,určitě udělám:-))zatím vařím z jiných mas,ale bodík posílám a určítě to není špatný reeceptík:-p:-O+:yes::yes:

Petra

27. 3. 2010 20:36

Moc, dobré a rychlé, akorát místo uvedeného koření jsem dala směs koření na zveřinu, mňam;-):yes:

Drobek

31. 1. 2010 01:59

No, jsem z toho jelen, já. Vždyť v surovinách vůbec není.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jelenní guláš jelení maso recepty jelení maso recepty z jelena jelení guláš podle pohlreicha guláš z jeleního masa jeleni recepty guláš ze siky jelen recepty jelen sika recepty recepty z jeleního masa guláš z jelení kýty recepty na jelen jelenní guláš recept recepty jelen recepty jelení maso jeleni jelen recept jelenní maso jeleníguláš

Suroviny: plec jelení, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajský, sůl, koření gulášové, česnek, kmín celý, majoránka, kůra citronová, mouka hladká, vývar

TopRecepty.cz

Jelení guláš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlK