Bramborový guláš na kyselo
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 1,39 g |
Vláknina | 32,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 178,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento guláš znám od mala. Vaří ho mí rodiče a skoro do dospělosti jsem žil v tom, že takhle se dělá pravý buřtguláš :-)...Když se mi zdá málo kyselý, dochucuji ho ještě v hrnci citrónem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2012 17:54
Taky jsem věřil tomu, že paprika zhořkne. Až mně jeden profesionál poučil, že ji právě do horkého tuku musím dát "vykvést". Cibuli odhrnout stranou a na tuk na dno papriku. Samozřejmě na chvíli pouhou, jinak by opravdu zhořkla. Takhle se uvolní aromatické oleje v paprice a vůbec ve všem koření.
15. 3. 2012 17:19
Anna Kocikova: on to je hluboký talíř akorát to je nějak blbě vidět na tý fotce a jinak děkuju za inspiraci na obměnu a to s tím okurkovým nálevem to je hustá vychytávka příště vyzkoušim
15. 3. 2012 17:16
Bibinka: děkuji jsem rád že se recept líbí
15. 3. 2012 17:15
srettka:jo s tou paprikou to vim příště to s tím kořením určitě vyzkoušim
15. 3. 2012 16:09
Jak píše srettka,koření se v rozehřátém tuku hezky provoníTaké je tahle bašta u nás někdy v talíři-ale hlubokémlíp se to tou lžící dlabeNěkdy přihodím pár kousků beraních rohů,nebo feferonku.Jindy zase třeba pár proužků různobarevných paprik(když jsou k mání,schválně je nekupuji).Je to príma bašta za kterou Ti posílám další plusík+2ps-V procesu vaření přidávám decinku okurkového nálevu
15. 3. 2012 16:07
Jirko, taky dobře vychytaný "buřtguláš" Já s ním dělám také různé proměny. Dávám ti 2.bod
15. 3. 2012 15:42
jirkacz:ja to videla nekde v poradu o vareni a od te doby to delam u vsech jidel a pohoda. Samo ze nemuzes mit to sadlo rozpaleny na 200'C. Ale v horkem tuku je to bez problemu. Jen s mletou paprikou opatrne, tu radsi do tuku, ale mimo ohen. Jinak to zhorkne.
15. 3. 2012 15:16
srettka:já se toho vždycky bál aby se nespálilo ale díky za radu
15. 3. 2012 15:14
Zkus to koreni dat misto do vody, hned do toho horkeho sadla, v tuku pusti vic chuti
15. 3. 2012 15:14
Oskeruska: díky
15. 3. 2012 15:06
vubec nemusi byt spatny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 21 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 22 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Tématické fráze: pravy bramborový guláš špekáčky s brambory na kyselo recepty brambory na kyselo houbovy gulas nakyselo recepty brambory na kyselo s houbami recept na bramborový guláš se špekáčkama recept na bramborové kyselo bramborovy gulas s mrkvi pravy burtgulas burtgulas na kyselo kyselo je kyselý a brambory málo bramborový
Suroviny: brambory, špekáček, okurky sterilované, cibule, česnek, bobkový list, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, sádlo
Bramborový guláš na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/534B
11 názorů