

Bramborový salát - kyselý, teplý
Suroviny
- salátové brambory
- cibule
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
- olej
- trochu vody (nebo láku z okurek)
Postup přípravy receptu
Uvařit brambory ve slupce, oloupat a nakrájet na kolečka.
Cibuli nakrájet nadrobno a spařit horkou vodou, okurky pokrájet na kostičky.
Všechno dát do mísy, přidat trochu vody (láku) a oleje.
Potom přidat cukr, sůl, pepř a ocet podle chuti - míchat opatrně, aby se brambory nerozpadly.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborový salát - kyselý, teplý
-
Ten salát mám strašně moc rád.
-
Velmi podobný bramborový rychlosalát dělává moje maminka, když není moc času nebo chuti k výrobě klasického majonézového salátu, a je to tedy velká dobrota.
-
salát nám velmi chutnal
, podávala jsem ho studený, zálivku jsem umíchala podle maris - bez cukru, cibulku jsem použila lahůdkovou... zůstává v oblíbených a určitě se k této zdravější variantě budu často vracet
-
musím ho taky vyzkoušet, nalákaly jste mě
-
ja to robim tak ako maris, ale tieto zemiaky nepodavam teple, ale vychladnute ako normalnu prilohu. cibulu ale najprv sparim tym horucich nalevom . volame to sedliacky salat. . moja mamka obcas do toho uvarila vajicko a pokrajala ho na stvrtky, ale nam to tak bohvieako nechutilo, tak sme presli len na tuto jednoduchu variantu.
-
Zítra budu dělat můj bramborový salát a narazila jsem na tento, připoměl mi mojí zlatou maminku.
Ta ho dělávala a docela často, protože nám všem děsně chutnal
-
Salát je výborný, dělám s menší obměnou - nedávám cukr a připravím si zálivku z oleje, láku, hořčice, soli a pepře. Jestli bude někdo zkoušet, doporučuji si dát do misky nejdříve hořčici a za stálého šlehání přidávat ostatní. Zálivka bude krásně hladká.