Zabijačkový guláš

toprecepty.cz Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

32

Suroviny

800 g krkovice
800 g vepřových drobů (ledvinky, játra)
400 g cibule
100 g sádla
vývar z masa
česnek
mletá sladká paprika
majoránka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do cibulového základu přidáme maso a droby pokrájené na větší kostky, zasypeme drceným česnekem, mletou paprikou, osmahneme, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté dochutíme pepřem, majoránkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zabijačkový guláš

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    zabijačkový guláš není s omáčkou,ale pečený v troubě,zahuštěný jen mozečkem s vajíčkem

    Odpovědět

  • Količko Količko(neregistrovaný)

    Ivana41: Samozřejmě, že to není zabíjačkový guláš. Bez prasečího mozečku jsde jenom o takovou amatérskou variaci na ragů.

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Já teda do zabijačkového guláše papriku nedávám, vždy, když jsme zabíjeli tak jí řezník nikdy nedával, myslím, že pak se to podobá spíš normálnímu guláši:-O

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Také máme rádi zabijačkový guláš. Dělám z plecka a všech drobů - jazyk, srdce, játra, ledviny.Po změknutí všech surovin zahušťuji rozetřeným vepřovým mozečkem. Tak to u nás dělával jeden řezník na zabijačce.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Měla jsem právě plecko, které bylo vhodné jen tak na kostky ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Merylas, já bych taky asi raději použila plecko, je takové univerzální, že? Krček na řízky!!!:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Měla jsem plec, játra a ledvinky. Ledvinky je třeba rozkrojit a odstranit močovody, nakrájet na kousky a spařit - vložit na chvíli do vařící vody, propláchnout a nechat odkapat. Do zlatavého cibulového základu dávám jako první papriku, jen zpěnit a přidávám maso. Restuji za stálého míchání do tuku, přidám sůl, česnek, pepř, kmín a kdo chce, může přidat i trochu rajčatového protlaku a chvíli opět osmahnout. Přidávám vývar a dusím domékka. Pak maso vyjmu a šťávu zahustím suchou jíškou, je to mouka opražená nasucho. Nechám zvolna dobře provařit, ke konci přidám majoránku a dochutím.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo