Čínská slepice s červeným olejem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Předkrmy 36 názorů

Suroviny

1 celá slepice
2-3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného oleje s feferonkami
1 lžíce plnotučné hořčice
1 dcl bílého vína
1 dcl vývaru
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku.

  2. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky.

  3. K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť.

  5. Je to vynikající předkrm nebo salát.

Poznámka

Tuto lahůdku připravovali manželé Vydrovi v tv pořadu a našla jsem ho i v čínské kuchařce.

Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu drceného chilli nebo něčeho ostřejšího.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínská slepice s červeným olejem

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jitkas:Jitko, moc mě těší, že jste si pochutnali;-) a díky za vyzkoušení a zprávu:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Moc velka dobrota, sice mi ujela ruka s chilli, ale nikdo neprotestoval. Zabalila jsem to do platku grilovanych paprik a lilku a pridala trochu sekane petrzelky, vynikajici!!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    milosek:Moc Vám děkuji za příjemnou a milou zprávu:-K. Jsem ráda, že si na pokrmu pochutnáváte častěji a i s tím zelím by to mohlo být dobré;-)

    Odpovědět

  • milosek milosek(neregistrovaný)

    Dělal jsem to již několikrát s velkým úspěchem. Dnes jsem to " vylepšil" na jemno nakrájeným pekingským zelím a celkově tak odlehčil. Když čína tak Čína. Ni-hao

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Jaruško, máš nádhernou fotku:yes::-K Moc ti děkuju za to, žes vyzkoušela a za milá slova, která mě moc potěšila. Jsem ráda, když se mé recepty vyzkouší a hlavně že chutnají a tím pádem jsou šířeny třeba i dál. Ještě jednou díky:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Milá Andrejko, musím okomentovat tuhle vynikající delikatese, kterou jsi zde vložila k vyzkoušení:-! Je to ukrutánské dobrotisko a jak říká můj skoro švagr - to je papačka. Připravovala jsem to v sobotu, ale v neděli to nabralo takové grády a úžasnou chuť, že jsem měla takový úspěch, za který patří velký dík Tobě. Jsi vynikající kuchařka a já Ti posílám velkého bodíka a dík za super recept, který budu určitě opakovat:-K Posílám i foto, podávala jsem k tomu mimo jiné i tyto čipsy, které k tomu byly moc chutné. trošku jsme si vždy pokapali lanýžovým balzamikem tuhle pochoutku:-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    pavel pavel: Nám to taky moc chutnalo a dělala jsem už několikrát. Je to opravdu výborné;-):-p

    Odpovědět

  • pavel      pavel                                  pavel pavel (neregistrovaný)

    Tento recept pouzivam uz pres 30 let. Je z cinske kucharky vydane v roce 1967 D. Klima. Bez slepicky se neobejde zadna rodina seslost,jako tuto nedeli. Na prani uz zase varim!!:-(:-(:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    1974andrea: Nechala jsem uležet 24 hodin. Ochutnala jsem před uležením i po něm, je to vážně rozdíl :-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    zizala:No tos mi udělala velkou radost, že jsi vyzkoušela a hlavně, že jste si s kolegynňkama pošmákly. Díky;-):-K A nechala jsi to uležet nebo jsi nevydržela? :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Andrejko, dnes jsem tuto baštu donesla kolegyním. Fotit jsem nestihla, braly mi to hned pod rukama. Moc jim chutnalo a já vřele doporučuju ostatním k vyzkoušení. Bodík už jsem dala dřív ;-):-K Podle Tvé rady v poznámce jsem dala arašídový olej a feferonkovou pastu :-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    suslajda:Díky Hani, je to fakt velká dobrota:-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-pmoc pěkný :yes::yes:+16

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přesně tak, feferonkový olej je k dostání v Kaufu, ale je drahý, takže dejte feferonky do běžného (nejlépe slunečnicového) a nechte cca 14 dní louhovat, zčervená.;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Mesic:Tak abych se přiznala, já už tohle taky nevím. Ale jistě je možné feferový olej koupit nebo si vložit feferonky do oleje a nechat je tam vylouhovat;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: slepice podle jany bouškové červený olej slepice podle bouškové vip prostřeno jana boušková slepice bouskova slepice do bezvědomí slepice recept cerna slepice recept slepice dle jany bouškové slepice jany bouškové boušková slepice jana boušková recept slepice recepty jany bouškové slepice recept prostreno vip prostřeno recepty jana boušková jana boušková recepty čína ze slepice vip prostreno bouskova pokrmy ze slepice slepice recept jany bouškové

Zapomněl/a jsem heslo